"Ulaznica" za BiH - 75 eura dnevno

Prilikom ulaska u BiH stranci će morati da imaju 75 eura (150 konvertabilnih maraka) za svaki dan boravka u toj zemlji, odlučio je Savjet ministara na predlog Ministarstva bezbjednosti
4 komentar(a)
Ažurirano: 18.12.2012. 17:39h

Stranci će prilikom ulaska u BiH morati da imaju 75 eura (150 konvertabilnih maraka) za svaki dan koji planiraju da ostanu u toj zemlji, odlučio je Savjet ministara na predlog Ministarstva sigurnosti. Izračunato je da je 150 KM najmanji iznos sredstava potreban za izdržavanje stranca za vrijeme namjeravanog boravka u Bosni i Hercegovini.

Savjet ministara BiH je usvojio i Informaciju o potpisivanju bilateralnog Sporazuma između BiH i EU, u okviru pregovora za pristupanje BiH Svjetskoj trgovinskoj organizaciji (STO).

Taj sporazum će biti potpisan sjutra u Briselu, a potpisaće ga evropski komesar za trgovinu Karel de Guht i ministar spoljnje trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović.

Potpisivanje sporazuma sa Evropskom unijom podrazumijeva istovremeno okončanje pregovora sa 27 članica STO.

Savjet ministara BiH usvojio je i Informaciju Ministarstva finansija o sprovođenju Aneksa "C" Sporazuma o pitanjima sukcesije bivše SFRJ.

Aneks "C" reguliše pitanje raspodjele finansijskih potraživanja i dugovanja bivše SFRJ i uključuje strana finansijska potraživanja (gotovina, zlato i drugi plemeniti metali,depozitni računi i vrijednosni papiri).

Pravobranilaštvo i ovlašćeni predstavnik BiH zaduženi su da preduzmu potrebne radnje kako bi se zaštitio interes BiH u postupku stečaja nad agencijama Beogradske banke i Jugobanke u Njujorku, dodaje se u saopštenju Savjeta ministara BiH.

Bonus video: