Gradonačelnik Dubrovnika osuđen, ali ne da ostavku

Vlahušić je nakon izricana presude izjavio da nema namjeru da podnosi ostavku jer presuda nije pravosnažna
0 komentar(a)
Andro Vlahušić, Foto: Nacional.hr
Andro Vlahušić, Foto: Nacional.hr
Ažurirano: 18.12.2012. 14:51h

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić osuđen je danas nepravosnažnom presudom na godinu dana zatvora uslovno, dok je njegov koalicioni partner Pero Vićan dobio deset mjeseci uslovne kazne zbog zloupotrebe službenog položaja.

Vlahušić je nakon izricana presude izjavio da nema namjeru da podnosi ostavku na funkciju gradonačelnika jer presuda nije pravosnažna.

Vlahušiću i Vićanu je sudio Županijski sud na osnovu USKOK-ove optužnice za zloupotrebu službenog položaja, prenijeli su hrvatski mediji.

Vlahušića je USKOK-ova optužnica teretila za nezakonitu pozajmicu iz gradskog budžeta privatnoj Vićanovoj firmi "Dubrovačkom primorju", to jest da je kao dubrovački gradonačelnik u aprilu 2010. prekršio gradski statut i da je Vićanu, čija je firma zapala u finansijske teškoće, bez odobrenja Gradskog veća odobrio pozajmicu od dva miliona kuna.

Vićana optužnica tereti zbog podsticanja zloupotrebe položaja i ovlašćenja kako bi Grad Dubrovnik od njegove firme - "Dubrovačkog primorja" - kupio nekretninu na Šipanu.

Bonus video: