Mišković: Bio sam dobar dok sam davao novac, a davao sam ga svima

Pušić je naveo i da postoje saznanja da su neki ministri primali novac od Miškovića, ali da su u toku predistražne radnje, odnosno da se te tvrdnje još istražuju
57 pregleda 28 komentar(a)
Ažurirano: 17.12.2012. 10:31h

Srpski tajkun Miroslav Mišković je na saslušanju u Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu kazao da je nekim političarima davao novac, ali nije pominjao imena, kaže Bogdan Pušić, šef radne grupe za ispitivanje privatizacija, prenosi portal B92.

"'Bio sam dobar dok sam davao novac. Svima sam davao novac', rekao nam je, a na pitanje kome je davao pare, kazao nam je: 'Reći ću kad dođe vrijeme'", prenio je Pušić Miškovićev iskaz.

Pušić je naveo i da postoje saznanja da su neki ministri primali novac od Miškovića, ali da su u toku predistražne radnje, odnosno da se te tvrdnje još istražuju.

Advokat Zdenko Tomanović kaže da sve što je njegov klijent Miroslav Mišković radio bilo u skladu sa zakonom i da je to "svuda u svijetu dozvoljeno".

"Pažljivo sam pogledao sve spise koji su dostavljeni odbrani i odgovorno tvrdim da Miroslav Mišković nije izvršio nijedno krivično djelo.

Pušić je povodom navodnih prijetnji (Aleksandru Vučiću) koje je Mišković izrekao prilikom hapšenja, objasnio da je Mišković tada operativcima Uprave kriminalističke policije rekao da mu je obećano da neće biti uhapšen

Sve ovo što mu se stavlja na teret nigdje u svijetu nije krivično djelo", istakao je on na TV B92 u emisiji "Utisak nedelje".

Pušić je odbacio Tomanovićeve tvrdnje i rekao da se postupak protiv Miškovića vodi po pravilima tužilačke istrage i da je tužilac za organizovani kriminal sagledao sve prikupljene dokaze materijalne i finansijske, iskaze građana i procijenio "ko će u okviru tog činjeničnog stanja biti osumnjičen, poslije čega je dao nalog da se privedu u policiju".

Dodao je da je tužilac konsultovan o namjeri policije da se lica ispitaju u svojstvu osumnjičenih, ali da nisu dobili takvo odobrenje.

"Dobili smo odobrenje za zadržavanje od 48 sati nakon čega su osumnjičeni privedeni na saslušanje u Tužilaštvo za organizovani kriminal", rekao je on.

Pušić je povodom navodnih prijetnji koje je Mišković izrekao prilikom hapšenja, objasnio da je Mišković tada operativcima Uprave kriminalističke policije rekao da mu je obećano da neće biti uhapšen.

"Ko mu je obećao ja to ne znam. Rekao je operativcima da (potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar) Vučić može slobodno da otkaže emisiju (gostovanje na RTS-u na dan hapšenja), jer on neće biti uhapšen.

Mišković je to rekao u kontekstu da ga (Vučića) treba spriječiti da učestvuje u emisiji", rekao je on.

Galerija

Bonus video: