Mišković nakon prvog saslušanja tražio pomoć od Nikolića?

"Blic" za saznanja o održanom sastanku Nikolić - Mišković nije dobio potvrdu ni u Predsjedništvu, niti od potpredsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića
65 pregleda 39 komentar(a)
Ažurirano: 14.12.2012. 11:50h

Uhapšeni srpski tajkun Miroslav Mišković je nakon prvog saslušanja incirao sastanak sa predsjednikom Srbije, Tomislavom Nikolićem, piše "Blic".

Nikolić je navodno Miškoviću poručio da mu ne može pomoči.

"Blic" za saznanja o održanom sastanku Nikolić - Mišković nije dobio potvrdu ni u Predsjedništvu, niti od potpredsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića.

Mjesec dana pritvora

Specijalni sud u Beogradu odredio je rano jutros pritvor do 30 dana vlasniku "Delta holdinga" Miroslavu Miškoviću, njegovom sinu Marku, vlasniku "Nibens grupe" Milu Đuraškoviću i još četvorici njihovih saradnika - Zoranu Mihajloviću, Dejanu Jevtiću, Risti Ristiću i Raši Zdravku.

Trojica osumnjičenih pušteni su da se brane sa slobode - bivši direktor PZP "Niš" Milutin Gašević, bivši akcionar PZP "Niš" Zoran Kaitović i direktor "Delta brokera" Predrag Filipović.

Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije predložilo je sinoć da se odredi pritvor do 30 dana Miškovićima, Đuraškoviću i još petorici osumnjičenih za mahinacije prilikom privatizacije putarskih preduzeća, rekao je Tanjugu tužilac Miljko Radisavljević

Za dvojicu osumnjičenih, bivšeg direktora PZP "Niš" Milutina Gaševića i Zorana Mihailovića Tužilaštvo nije tražilo pritvor, već mjeru zabrane napuštanja boravišta i oduzimanje pasoša, dodao je Radisavljević.

Mišković saslušavan četiri sata, policija provjerava sporne privatizacije>>>

Marko Mišković objašnjavao sumnjiva crnogorska poznanstva>>>

Marko Mišković spriječen da napusti Srbiju>>>

Miroslav Mišković: Biografija i veze sa Crnom Gorom>>>

Vučić, nakon Miškovićevih prijetnji: Državu neće moći niko da pobijedi>>>

Đukanovića radovala Miškovićeva inspiracija za biznis u Crnoj Gori>>>

Medojević: Crnogorski miroslavi su Brković, Barović...>>>

Tužilaštvo je nakon saslušanja donijelo naredbu o sprovođenju istrage protiv svih osumnjičenih na čelu sa vlasnikom Delta holdinga zbog sumnje da su zloupotrebom položaja izvlačili novac iz putarskih preduzeća i sebi pribavili korist od oko 30 miliona eura.

Na pitanje novinara kako su se branili osumnjičeni, Radisavljević je rekao da je većina njih negirala navode iz krivične prijave, ali da je Tužilaštvo sada sigurno da postoji osnovana sumnja da su izvršili krivično djelo koje im se stavlja na teret.

Prema navodima krivične prijave Uprave kriminalističke policije, Miroslav i Marko Mišković, kao i Đurašković su, od 2005. do kraja 2010. kao suvlasnici u privatizovanom Preduzeću za puteve "Niš", a preko njega i suvlasnici više preduzeća za puteve - "Beograd", "Kragujevac", "Vranje", "Srem put", "Bačka put" i drugih, neosnovano iz tih preduzeća izvukli novac i imovinu vrijednu oko 30 miliona eura.

Kako je tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević precizirao, osumnjičeni su od zajedničkog posla zaradili oko 30 miliona eura, od čega je Marku Miškoviću pripalo od 17 do 19 miliona eura, Đuraškoviću 10 miliona eura, a preduzeću "Hemslejd" 1,2 miliona eura.

Galerija

Bonus video: