Zabrana pušenja dovodi desetine hiljada Bugara u Srbiju za Novu godinu

Zabrana pušenja u Bugarskoj nije ispunila cilejve i Bugari su, od zabrane, konzumirali 8 odsto više cigareta nego ranije
0 komentar(a)
Zabranjeno pušenje, Foto: Luka Zeković
Zabranjeno pušenje, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 13.12.2012. 17:15h

Državljani Bugarske do sada su izvršili 60.000 rezervacija za proslavu Nove godine u Srbiji, zbog potpune zabrane pušenja u Bugarskoj, izjavio je danas predsjednik bugarske Asocijacije hotelijera i vlasnika restorana Blagoj Ragin.

Bagin je na sjednici parlamentarnog odbora za ekonomsku politiku, energetiku i turizam rekao da bugarski vlasnici hotela i restorana žele ravnopravnost za svoje mušterije i goste i traže da se zakonom dozvoli uvođenje posebnih prostorija za pušače, prenijela je novinska agencija Fokus.

"Veliki hoteli podržavaju potpunu zabranu pušenja. Mi smo ovdje da zaštitimo malo i srednje preduzetništvo - restorane. Promet je do sada pao za 80 do 90 odsto. Na gubitku smo", rekao je Ragin, tokom rasprave o predlogu ukidanja potpune zabrane pušenja.

Poslanik Kiril Gimnerov, koji je bio među predlagačima ukidanja zabrane pušenja, izjavio je da ta zabrana nije ispunila željene ciljeve i da su Bugari, prema zvaničnim podacima o akciznim prihodima, konzumirali 8 odsto više cigareta nego prije zabrane.

Bonus video: