Marko Mišković spriječen da napusti Srbiju

Mlađi Mišković je saslušan prije dva dana u policiji, u svojstvu građanina, a u vezi sa poslovanjem sa Nibens grupom
382 pregleda 14 komentar(a)
Marko Mišković, Foto: BETAPHOTO
Marko Mišković, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 09.12.2012. 20:22h

Marko Mišković, sin biznismena Miroslava Miškovića, pokušao je da napusti Srbiju ali ga je policija spriječila, javljaju sprski mediji.

B92 javlja da je Mišković pokušao privatnim avionom da otputuje u London, te da mu je oduzet pasoš.

Mlađi Mišković je saslušan prije dva dana u policiji, u svojstvu građanina, a u vezi sa poslovanjem sa Nibens grupom, a biće saslušan i naredne nedjelje.

Marko Mišković je na saslušanju, koje je trajalo tri sata, trebalo da objasni svoju ulogu i poznanstvo sa Milom Đuraškovićem, vlasnikom Nibens grupe, koje datira od 2000. Đurašković je uhapšen 2011. i tereti se da je zloupotrebom službenog položaja oštetio preduzeće FAM Kruševac, čiji je većinski vlasnik postao privatizacijom za više od 32 miliona eura.

Kako je došao do prvog novca za kupovinu preduzeća nikada nije razjašnjeno. Đurašković, koji je porijeklom iz Berana, u poslove s putevima ušao je 2003. a prethodno je bio vlasnik „Šer korporacije” koja je posjedovala samo nekoliko pumpi u Beogradu, a poslovima sa gorivom bavio se od sredine devedesetih godina.

Marko Mišković je juče pred policijom i tužiocem govorio o transakcijama i kretanjima novca između Delta holdinga i Nibens grupe, pisao je B92.

Mišković je iz zgrade izašao sa tamnim naočarima na licu i sa slušalicama u ušima. Na pitanje novinara kako je saslušanje prošlo, kratko je odgovorio „Super“ i ušao u kola.

Ministar pravde Srbije Nikola Selaković precizirao je da informativni razgovor sa Markom Miškovićem, kao i prethodni sa njegovim ocem Miroslavom Miškovićem, pokazuje da u Srbiji više nema nedodirljivih.

Ova saslušanja, prema riječima Selakovića, pokazuju jednu novu činjenicu u Srbiji - da je svaki građanin jednako dostupan, a ta jednakost građana pokazuje se i u ovom slučaju.

Takođe, pojedini beogradski mediji su prethodnih dana Marka Miškovića dovodili u vezu i sa odbjeglim pljevaljskim narkobosom Darkom Šarićem, odnosno sa firmama koje su u njegovom vlasništvu.

Bonus video: