Marko Mišković objašnjavao sumnjiva crnogorska poznanstva

Tri sata saslušavan sin Miroslava Miškovića u vezi sa poslovanjem Nibens grupe Tri sata saslušavan sin Miroslava Miškovića u vezi sa poslovanjem Nibens grupe
127 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 08.12.2012. 07:21h

Marko Mišković, sin Miroslava Miškovića, saslušan je juče u policiji, u svojstvu građanina, a u vezi sa poslovanjem sa Nibens grupom, rekao je Tanjugu ministar pravde Nikola Selaković.

Marko Mišković je na saslušanju, koje je trajalo tri sata, trebalo da objasni svoju ulogu i poznanstvo sa Milom Đuraškovićem, vlasnikom Nibens grupe, koje datira od 2000. Đurašković je uhapšen 2011. i tereti se da je zloupotrebom službenog položaja oštetio preduzeće FAM Kruševac, čiji je većinski vlasnik postao privatizacijom za više od 32 miliona eura.

Kako je došao do prvog novca za kupovinu preduzeća nikada nije razjašnjeno. Đurašković, koji je porijeklom iz Berana, u poslove s putevima ušao je 2003. a prethodno je bio vlasnik „Šer korporacije” koja je posjedovala samo nekoliko pumpi u Beogradu, a poslovima sa gorivom bavio se od sredine devedesetih godina.

Marko Mišković je juče pred policijom i tužiocem govorio o transakcijama i kretanjima novca između Delta holdinga i Nibens grupe, sazanje B92.

Mišković je iz zgrade izašao sa tamnim naočarima na licu i sa slušalicama u ušima. Na pitanje novinara kako je saslušanje prošlo, kratko je odgovorio „Super“ i ušao u kola.

Ministar pravde Nikola Selaković precizirao je da informativni razgovor sa Markom Miškovićem, kao i prethodni sa njegovim ocem Miroslavom Miškovićem, pokazuje da u Srbiji više nema nedodirljivih.

Ova saslušanja, prema riječima Selakovića, pokazuju jednu novu činjenicu u Srbiji - da je svaki građanin jednako dostupan, a ta jednakost građana pokazuje se i u ovom slučaju.

B92 podsjeća da je u istoj zgradi, Upravi kriminalističke policije, u ponedjeljak 3. decembra boravio i Miroslav Mišković, koji je tada bio saslušavan puna četiri sata o poslovanju njegove firme Delreal, odnosno zbog spornog zemljišta u Bloku 53, koje je nedugo nakon saslušanja ovaj kontroverzni biznismen odlučio da vrati.

Inače, list „Politika“ je objavio tekst u kom je naveo da bi Mišković na sljedeće saslušanje, koje bi moglo da se dogodi već u ponedjeljak 10. decembra, mogao da dođe sa sinom, zbog njegove veze sa Nibens grupom.

Takođe, pojedini beogradski mediji su prethodnih dana Marka Miškovića dovodili u vezu i sa odbjeglim pljevaljskim narkobosom Darkom Šarićem, odnosno sa firmama koje su u njegovom vlasništvu.

Galerija

Bonus video: