Beograd: Radikali palili zastave EU, SAD, Kosova i NATO

Okupljeni su vikali "Tomo, ustašo" i nosili transparente sa likom Vojislava Šešelja i Slobodana Miloševića, kao i stranačke zastave
70 pregleda 32 komentar(a)
Ažurirano: 30.11.2012. 17:40h

Funkcioneri i pristalice Srpske radikalne stranke (SRS) su u Beogradu, ispred zgrade predsjedništva Srbije, zapalili i iscijepali zastave EU, SAD, Kosova i NATO zbog oslobađanja Ramuša Haradinaja.

Oni su pozvali predsjednika Srbije Tomislava Nikolića da podnese ostavku zbog "izdajničke politike".

"Haški tribunal juče je izabrao novog premijera Kosova Ramuša Haradinaja.

Haški tribunal i njegove sudije su izvršioci naloga, kao pas koji ujeda i zato ne treba da se ljutimo na Tribunal nego na nalagodavce, SAD, EU, Njemačku, Francusku NATO i ostale naše neprijatelje", rekao je funkcioner SRS Nemanja Šarović.

Šarović je Vučićevu izjavu, da Srbija neće preživjeti bez EU, ocijenio "monstruoznom". "Tako ni Hitler nije govorio, EU ili smrt. Postoji alternativa i to je Rusija, latinoameričke zemlje i tradicionalni prijatelji Srbije"

Šarović je izjavu potpredsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, da Srbija neće preživjeti bez EU, ocijenio "monstruoznom".

"Tako ni Hitler nije govorio, EU ili smrt. Postoji alternativa i to je Rusija, latinoameričke zemlje i tradicionalni prijatelji Srbije", dodao je on.

Kako je rekao, zastave SAD, EU i NATO pale jer se ne boje njih ni njihovih sluga koji su na vlasti i u predsjedništvu Srbije.

Na skupu SRS okupilo se nekoliko stotina pristalica te stranke, a jake snage policije nisu radikalima dozvolile da protest održe baš ispred zgrade predsjedništva, već su ih zaustavili između skupštine grada Beograda i predsjedništva.

"Nikoliću ti si bijedan izdajnik, a predsjednik svih slobodnih Srba je Vojislav Šešelj. Sad Srbija neće preživjeti ako na vlasti ostane izjadnički režim Nikolića, Dačića i Vučića.

Nikoliću podnesi ostavku jer si izdajnik u rukama Zapada, ali, pošto on to neće da učini, srušićemo i njega i Dačića i Vučića", kazala je funkcionerka SRS Nataša Jovanović.

Funkcior SRS Milorad Mirčić kazao je da je Nikolić najveći izdajnik "od kad je srpskog roda", jer je izdao Vojislava Šešelja.

"Moramo da skinemo izdajnike sa vlasti i ujedinimo se na putu Vojislava Šešelja", naveo je Mirčić i pozvao građane da iskažu otpor "izdajničkoj vlasti".

Okupljeni su vikali "Tomo, ustašo" i nosili transparente sa likom Vojislava Šešelja i Slobodana Miloševića, kao i stranačke zastave.

Galerija

Bonus video: