Sastav SANU nesposoban

Savjetnik predsjednika Srbije Oliver Antić izjavio je da za ozbiljan razgovor o nacionalnim pitanjima današnji sastav Srpske akademije nauka "možda nije ni sposoban"
106 pregleda 2 komentar(a)
Savjetnik predsjednika Srbije Oliver Antić, Foto: Tanjug
Savjetnik predsjednika Srbije Oliver Antić, Foto: Tanjug
Ažurirano: 25.11.2012. 12:47h

U intervjuu današnjim "Večernjim novostima" savjetnik predsjednika Srbije Oliver Antić je rekao da je "postignut cilj koji su imali komunisti da u SANU uđe što više tehničke inteligencije. Od tada je Akademija čišćena od društvenih nauka jer samo one mogu da kritikuju vlast".

"Predsjednik SANU kaže da se ne miješa u dnevnu npolitiku. Kao da je Kosovo dnevna politika" - izjavio je Antić komentarišući odgovor iz SANU da je razgovor kojeg je predsjednik Nikolić ponudio o Kosovu - zakasnio.

Komentarišući presudu Gotovini i Markaču, Oliver Antić je naglasio da " poslije takvih presuda jasno je da pomirenja u regionu nema".

Savjetnik predsjednika Nikolića rekao je na konstataciju da Hrvatska najavljuje povlačenje tužbe protiv Srbije za genocid da " ...njima on ništa ne bi vjerovao. Hrvati uvijek pričaju jedno a rade drugo".

Dodao je da imamo nekoliko tomova materijala za protivtužbu koja će pokazati da je Hrvatska politika u kontinuitetu ista 160 godina, kao i njenih saveznika koji su je podržavali, a prije svega Njemačke.

Prema njegovim riječima " istina je da je jedna moćna članica EU, a zna se i koja, prigrlila svoje vjerne saveznike iz Drugog svjetskog rata,a ostale odbacuju".

Savjetnik Antić je rekao da sadašnja vlast, za razliku od prethodne, nije " eurofanatična" i da vlast zna da ne postoji samo jedno rješenje i jedan put. U promijenjenim okolnostima moguće je promijeniti i put i stazu".

Bonus video: