Dinkić tvitom vratio poslanike DS u Skupštinu

Poslije pauze i konsultacija skupštinskog Kolegijuma, Dinkić se izvinio poslanicima DS i Skupštini Srbije
1 komentar(a)
Mlađan Dinkić, Tvit, Foto: Screenshot Twitter
Mlađan Dinkić, Tvit, Foto: Screenshot Twitter
Ažurirano: 23.11.2012. 21:43h

Skupština Srbije nastaviće raspravu o predloženom budžetu za narednu godinu u ponedjeljak, 26. novembra, pošto poslanici nisu uspjeli večeras da se dogovore o nastavku rada nakon prekida uzrokovanog fotografijom koju je ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić okačio na svoj “Twitter” profil.

Iako se Dinkić poslije gotovo polučasovne pauze izvinio poslanicima DS i Skupštini Srbije, demokrate su zahtjevale prekid sednice, jer se, kako su naveli, ministar “nije izvinio na način na koji parlament zaslužuje”.

Žestoku reakciju demokrata i prekid rasprave o budžetu za narednu godinu izazvala je fotografija Dinkića, koju je okačio na svoj “Twitter” profil, uz koju je napisao: “Poslanička grupa DS, u jeku rasprave o budžetu. Borko, genetičar Stojković i dva anonimna lika. Rasulo.”

Poslije pauze i konsultacija skupštinskog Kolegijuma, Dinkić se izvinio poslanicima DS i Skupštini Srbije uz napomenu da nije imao namjeru da bilo koga uvrijedi.

“Pošto vidim da je Skupštinu ili barem jedan njen dio uvrijedio moj ‘tvit’, želim da kažem da sam očekivao da u ovoj raspravi klupe budu dubke pune kritičara budžeta, želio sam da javno zabilježim ono što je bio moj utisak, da u klupaaa nema nikoga iz nekada najveće stranke”, rekao je Dinkić.

“Ako je ta istina bilo koga uvrijedila, najdublje se izvinjavam, ali se izvinjavam i Skupštini ukoliko je povrijeđena institucija. Nije mi bila namjera da bilo koga uvrijedim, iako sam i sam uvrijeđen da se rasprava odvija maltene bez jednog velikog dijela opozicije. Možda nekome prija da rasprava prođe bez mnogo polemike, meni ne prija”, dodao je Dinkić.

On je naveo i da više neće tokom sednica koristiti “Tvwtter”, ukoliko Skupština smatra da je njegovo korišćenje uvreda.

“Mislim da sam postigao cilj, jer se kompletna poslanička grupa DS vratila u klupe”, rekao je Dinkić.

Bonus video: