Mladićev sin: Srbija da oslobodi mog oca, kao što je Hrvatska generale

On je rekao da se u Hagu ne brani samo njegov otac "već i dvije preostale srpske države – Srbija i Republika Srpska"
84 komentar(a)
Ratko Mladić, Foto: Reuters
Ratko Mladić, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.11.2012. 17:48h

Sin haškog optuženika i generala Vojske Republike Srpske Ratka Mladića, Darko Mladić, kazao je da vjeruje da bi njegov otac moga da bude oslobođen.

Mladić kaže da to ipak neće biti moguće bez podrške države, navodeći da su takvu pomoć imali oslobođeni hrvatski generali Anto Gotovina i Mladen Markač.

On je u intervjuu Telegrafu rekao da se u Hagu ne brani samo njegov otac "već i dvije preostale srpske države – Srbija i Republika Srpska".

"Ako moj otac bude osuđen, svi ćemo pretrpjeti veliku štetu. Nadam se da će srbijanski državni vrh konačno uvidjeti da dosadašnja strategija u suradnji s Haškim sudom nije bila dobra, što govore i ove najnovije presude u Hagu", rekao je Mladić, koji kaže da je pokušao da razgovara sa državnim vrhom, ali da niko ne želi da ga primi.

On kaže da njegov otac ne bi trebalo da bude u Hagu, već da starost provodi u Beogradu uz porodici "sa svim zaslugama koje treba dobiti kao čovjek koji se nesebično borio i žrtvovao za svoju zemlju".

"Naravno da se nadam. Nikada nije sve izgubljeno. Ako je Hrvatska uspjela u tome uvjeriti taj sud da nije bilo zločinačkog poduhvata i da je 250.000 ljudi pobjeglo iz njihove zemlje iz čista mira, bez razloga i pritiska, ne vidim zašto mi ne bismo makar pokušali pokazati i dokazati stvarnu istinu, a ne prihvatati propagandu naših ratnih neprijatelja", rekao je Darko Mladić.

Bonus video: