Majka bogoslova: Moj sin je ubijen zbog Kačavende

Ona je sinu savjetovala da se čuva vladike, jer se pričalo da je pedofil, a on ju je poslušao i trudio se da ne ostane sam s njim u prostoriji
58 komentar(a)
Ažurirano: 12.11.2012. 09:10h

Sinod Srpske pravoslavne crkve donio je odluku o penzionisanju vladike Vasilija episkopa zvorničko-tuzlanskog, koji je je tražio to zbog zdravstvenih problema.

Ali, već najavom odlaska Vasilija Kačavende u javnost su isplivale brojne priče o kriminalnim radnjama u kojima je, kako se sumnja, učestvovao i vladika.

Porodica mladog bogoslova Milića Blažanovića, koji se 1999. godine ubio bombom u manastiru u Papraću kod Šekovića, je tek sada pokrenula slučaj.

Blažanovićeva majka Dragica Jovičić je u intervjuu za "Blic" istakla da vjeruje da je njen sin ubijen jer je odbio spavati s vladikom Vasilijem.

Ona je sinu savjetovala da se čuva vladike, jer se pričalo da je pedofil, a on ju je poslušao i trudio se da ne ostane sam s njim u prostoriji. Ipak, opazio je da ga vladika "gleda".

"Nikada mi nije pričao o tome. Međutim, nakon njegove smrti majka mi je ispričala šta je njoj rekao i zakleo je da nikome ništa ne kaže. Ispričao joj je da je jedno veče u crkvu u Doboju došao Kačavenda.

Bio je pijan i Miliću je bacio ključeve od sobe, navodno da ode da je pospremi. Nije otišao. Preplakao je cijelu noć i ujutro je prebačen u manastir u Papraću jer nije pristao na ono što je vladika tražio. Znala sam da je tamo leglo pedofilije", ispričala je Jovičićeva za Blic.

Nekoliko dana nakon premještanja u manastir u Papraću, Milić je nađen mrtav u svojoj sobi. Iz manastira niko nije pozvao roditelje da im javi za smrt.

Bonus video: