Novi magazin: Vladimir Beba Popović osniva partiju

Nenad Prokić je prošle nedjelje podnio ostavku na funkcije u LDP-u i iščlanio se iz stranke. Za njim je otišla i grupa lokalnih funkcionera iz Niša
104 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 10.11.2012. 11:01h

Vladimir Beba Popović, bivši šef Biroa za informisanje u Vladi Srbije u vrijeme mandata Zorana Đinđića, planira da osnuje partiju, nezvanično saznaje "Novi magazin", a prenosi portal B92.

Prema saznanjima lista, partiji Popovića trebalo bi da se priključe i nekadašnji funkcioneri Liberalno demokratske partije (LDP), Nenad Prokić i Nikola Samardžić.

Očekuje se da će se budućoj partiji Popovića priključiti članovi i lokalni funkcioneri LDP-a koji su razočarani tom partijom.

Nenad Prokić je prošle nedjelje podnio ostavku na funkcije u LDP-u i iščlanio se iz stranke. Za njim je otišla i grupa lokalnih funkcionera iz Niša.

Prokić je, prilikom iščlanjenja iz LDP-a rekao da je ta partija u veoma lošem stanju i da se "oštrica LDP-a" po kojoj je ona bila prepoznatljiva, sasvim istupila

Prokić je tada rekao da je LDP u veoma lošem stanju i da se "oštrica LDP-a" po kojoj je stranka bila prepoznatljiva, sasvim istupila.

On tada, međutim, nije nagovještavao da će nastaviti politički angažman.

Istoričar Nikola Samardžić je odlučio da napusti LDP 2008. godine, pošto je bio razočaran rezultatom koji je ta partija ostvarila na parlamentarnim izborima.

Vladimir Beba Popović je diplomirani ekonomista. Prije ulaska u politiku bavio se marketingom.

Bio je šef Biroa za komunikacije u Đinđićevoj vladi, kao i predsjednik antikorupcijskog odbora Demokratske opozicije Srbije (DOS), koji je bio zadužen za otkrivanje afera režima Slobodana Miloševića.

Galerija

Bonus video: