Dačić: Ako se dokaže da su odgovorni smijeniću čitav vrh policije

Premijer i ministar policije Ivica Dačić izjavio da nema veze s prisluškivanjem Vučića i Nikolića
2 komentar(a)
Ažurirano: 03.11.2012. 11:28h

Cjelokupan vrh policije biće smijenjen, uhapšen i u skladu sa zakonom procesuiran bez obzira na funkciju, ako se utvrdi odgovornost policije za prisluškivanje predsjednika Srbije i prvog potpredsjednika vlade, izjavio je srpski premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Dačić je u izjavi za današnji Blic najavio i da će pokrenuti inicijativu za promjenu regulative s ciljem da se uvede veća civilna kontrola rada policije.

On je ocijenio da je slučaj prisluškivanja predsjednika Tomislava Nikolića i potpredsjednika vlade Aleksandra Vučića posljednja opomena u nizu.

Veljović: Istraga od ponedjeljka

Direktor policije Srbije Milorad Veljović najavio je da će, zbog novih činjenica vezanih za "srpski Votergejt", od ponedjeljka krenuti u ozbiljnu istragu.

Predsjednik Tomislav Nikolić i prvi potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić otvoreno su izjavili da ih neko prisluškuje. Premijer i ministar policije Ivica Dačić izjavio da nema veze s prisluškivanjem Vučića i Nikolića dodajući da je to nedopustivo i da su neophodne promjene u MUP. Veljović je rekao da će, od ponedjeljka prekinuti bolovanje s namjerom da utvrdi potpuno činjenično stanje vezano za te događaje. "Ono što se bojim, to je činjenica da smo mi kao radna grupa ušli u ozbiljne provjere vezano za privatizacije 24 firme i ne bih želio da se na ovakav način koriste ovakve stvari kako bi se osujetio rad ovih grupa", kazao je Veljović

Galerija

Bonus video: