za pava potrošača

Građani Srbije okupljeni na Facebooku bojkotuju hipermarkete

Zahvaljujući, prije svega, društvenim mrežama, o bojkotu je svakodnevno bilo informisano do 250.000 ljudi
0 komentar(a)
hipermarket, Foto: B92.net
hipermarket, Foto: B92.net
Ažurirano: 02.11.2012. 20:33h

Potrošači u Srbiji organizovano su bojkotovali hipermarkete, i time pokazali da su građani te države sve aktivniji u ostvarivanju svojih prava.

Bojkot je, prema navodima Nacionalne organizacije potrošača Srbije, koordinisan i oglašavan uglavnom preko društvenih mreža Facebook i Twitter. Aktivnih učesnika i onih koji su zdušno podržavali bojkot prelazi 5.000, prenosi B92.

Prema podacima NOPS, 15.000 građana prvog, i preko 25.000 potrošača u druga dva dana, bilo je odlučno u uzdržavanju od kupovine.

Zahvaljujući, prije svega, društvenim mrežama, o bojkotu je svakodnevno bilo informisano do 250.000 ljudi, a među njima aktivnih učesnika kroz komentare, sugestije ili podršku, bilo je više od 30.000, saopštavaju iz NOPS-a.

Bojkot dao rezultate: 15 hiljada ljudi ne trguje u hipermarketima >>>

O bojkotu napisano više postova na ličnim blogovima građana, a objavljena je i satirična vijest o akciji na portalu Njuz.net.

"Prema našim podacima sa terena, hipermarketi su bili prinuđeni da skoro za polovinu smanje broj otvorenih kasa u odnosu na uobičajenu praksu, što se nije mijenjalo ni u popodnevnim časovima, u takozvanom špicu, u doba dana kada je pritisak na prodavnice veći. Iz ovog bojkota je, takođe, izraslo nekoliko srodnih, pokrenutih od strane samih građana, koji pozivaju na kupovinu direktno od proizvođača, na princip formiranja grupa solidarne kupovine ili na konstantno uzdržavanje od kupovine svake srijede u neograničenom trajanju", navodi se u saopštenju.

Sve to, smatraju u toj organizaciji, daje za pravo da budu zadovoljni podrškom građana i njihovim aktivnim učešćem, kao dokazom da se glas potrošača više ne može ignorisati i da je stvorena kritična masa koja će u budućnosti imati snagu pokretača promjena.

Preporučujemo za Vas