"Reporter": Zoran Janković je nedodirljiv

"Pravni sistem je veoma spor kada je riječ o Jankoviću, pošto je godinu i po dana trajala istraga prije nego što je policija konačno pretresla kuću "
2 komentar(a)
Ažurirano: 01.10.2012. 12:58h

Slovenački list "Reporter" piše da je istraga o korupciji, u okviru koje je priveden i gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković, pokazao sporost pravnog sistema.

"Pravni sistem je veoma spor kada je riječ o Jankoviću, pošto je godinu i po dana trajala istraga prije nego što je policija konačno pretresla kuću i kancelariju gradonačelnika", piše "Reporter", prenijela je slovenačka agencija STA.

S druge strane, pravni sistem je mnogo brži kada Janković tuži svoje protivnike, medije i novinare za navodnu klevetu, ističe se u komentaru glavnog urednika "Reportera" Silvestera Šurle.

List je uporedio Jankovićev slučaj sa suđenjem za korupciju premijeru Janezu Janši. "Janša je optužen jer mu je ponuđen mito nekog nepoznatog dana i na nepoznat način, dok se Janković sumnjiči za nekoliko nezakonitih radnji zbog kojih prijeti zatvorska kazna i do osam godina", navedeno je u "Reporteru" u članku pod nazivom "Istraga nedodorljivih".

Bonus video: