Čanak: Nikoga nisam napao, štitio sam brataničnu

Prema njegovim riječima, bratanična ga je pozvala da dođe i odveze je kući "jer se 'oštećeni' prema njoj nedolično ponašao i zlostavljao je
19 komentar(a)
Nenad Čanak, Foto: B92
Nenad Čanak, Foto: B92
Ažurirano: 24.09.2012. 08:33h

Predsjednik LSV Nenad Čanak objavio je na Fejsbuk profilu da je u incidentu u novosadskoj kafani štitio svoju brataničnu, i ponovio da nikoga nije napao.

Čanak je na svom Fejsbuk profilu napisao da se nada da će se na sudu dokazati istina, ali je upozorio na izjave nosilaca političke vlasti u Srbiji povodom ovog incidenta.

"Nadam se da će se u sudskim postupcima ustanoviti istina, mada, ako je suditi po izjavama nosilaca političke vlasti, presuda je već donijeta", naveo je Čanak.

"Toliko o pravnoj državi, prezumpciji nevinosti, zaštiti integriteta ličnosti i ostalim predizbornim parolama", naveo je on.

"Sjajna stereotipija bahatog političara opijenog vlašću i nošenog primitivnom mržnjom prema svemu što se ne uklapa u njegov uskogrudi svjetić, sklonog da grubom silom rješava sve, obzirom da se ne snalazi najbolje sa riječima", saopštio je Čanak

Prema riječima lidera LSV-a, čitajući napise po portalima i sajtovima, saznao je da je "poslije svađe oko dvadesetogodišnje djevojke, brutalno sa svojim tjelohraniteljima pretukao gosta restorana Danila Ikodinovića, nanijevši mu teške tjelesne povrede, zato što je flertovao sa dotičnom dvadesetogodišnjakinjom i zato što je iz Beograda", koji "mrzi najviše na svijetu".

"Sjajna stereotipija bahatog političara opijenog vlašću i nošenog primitivnom mržnjom prema svemu što se ne uklapa u njegov uskogrudi svjetić, sklonog da grubom silom rješava sve, obzirom da se ne snalazi najbolje sa riječima", napisao je Čanak i dodao da su se "odmah svi zgrozili nad ovim i zdušno osudili ovaj tužni događaj".

Prema njegovim riječima, međutim, bratanična ga je pozvala da dođe i odveze je kući "jer se 'oštećeni' prema njoj toliko nedolično ponašao i zlostavljao je da je morala da traži zaštitu i od samog Ikodinovića koji je bio prisutan i skrenuo mu pažnju na neprimjereno ponašanje".

"Odveo sam rođaku kući, pozvao Danila Ikodinovića telefonom i rekao da treba da porazgovaramo.

Na parkingu ispred lokala zatekao sam 'oštećenog', pokušao da razgovaram sa njim, ali je on bio vidno alkoholisan pa sam vidio da je svaki razgovor bespredmetan", istakao je Čanak, odbacujući sve ostalo kao "netačne konstrukcije".

Beograđanin Pavle Lešanović tvrdi da je prebijen u incidentu u nedjelju ujutru u kome su učestvovali Čanak i njegovi tjelohranitelji.

"Crni džip se zaustavio i iz njega je izašao Čanak sa dvojicom tjelohranitelja. Počeli su da me psuju i govore da sam beogradski ološ, a zatim me je Čanak štapom udario preko lica", kaže Lešanović.

On tvrdi da su ga ta dva mladića oborila na zemlju, prebila ga, a zatim se odvezli sa lica mjesta.

Bonus video: