I u Novom Pazaru protesti zbog filma "Nevinost muslimana"

Nekoliko hiljada ljudi, koje predvode navijači fudbalskog kluba Novi Pazar, protestuje danas u centru grada zbog objavljivanja dijela filma "Nevinost muslimana" na inernetu.
4 komentar(a)
Smrt filmu, Foto: Anadolija
Smrt filmu, Foto: Anadolija
Ažurirano: 21.09.2012. 13:11h

Demonstranti uzvikuju "Tekbir alahu ekber" i nose transparente na kojima piše "Poslanik (Muhamed) u mom srcu", "Sloboda za Palestinu, Avganistan i Libiju".

Kako je javio izvještač agencije Beta, demonstranti nose i zastave, među kojima je zastava Turske i bošnjačka zastava sa ljiljanima. Za sada nema incidenata, a na licu mjesta se nalazi i policija.

Jedan od vođa navijačke grupe "Torcida Sandžak" rekao je da demonstranti žele da mirnim protestom izraze negodovanje zbog objavljivanja filma "Nevinost muslimana" u kome se izvrgava ruglu prorok Muhamed.

Taj navijač se nije predstavio, ali je okupljenima rekao da želi da skup bude miran.

Film "Nevinost muslimana", snimljen u SAD, izazvao je proteste širom muslimanskog svijeta jer navodno izlaže ruglu proroka Muhameda i islamsku vjeru.

U Libiji su u napadu na američki konzulat u Bengaziju ubijena četvorica diplomata, među kojima je i američki ambasador, dok je širom svijeta u protestima zbog "Nevinosti muslimana" stradalo više od 30 ljudi.

Bonus video: