U Beogradu nastavljeno suđenje za ubistvo Pukanića

U zgradi specijalnog suda u Beogradu danas je, pregledavanjem snimaka sigurnosnih kamera ispred redakcije "Nacionala" u Zagrebu, nastavljeno suđenje Sretenu Jociću,Željku Milovanoviću i Milenku Kuzmanoviću
0 komentar(a)
Joca Amsterdam, Foto: Blic.rs
Joca Amsterdam, Foto: Blic.rs
Ažurirano: 19.09.2012. 16:33h

Pošto se na početku suđenja optuženi Milovanović žalio sudu da se ne osjeća dobro, pregledao ga je sudski ljekar koji je zaključio da je u stanju da prati suđenje.

Sudija Vladimir Vučinić rekao je da će detaljni pregledi Milovanovića biti obavljeni van zatvorske bolnice kako bi se utvrdilo ima li stvarno zdravstvenih problema..

Milovanović je optužen da je postavio eksploziv kraj Pukanićevog automobila, a Kuzmanović da je trebao da osigura pasoše za bijeg nakon ubistva.

Milovanović je na županijskom sudu u Zagrebu osuđen na 40 godina kao neposredni izvršitelj ubistva.

Optužnica tereti Sretena Jocića da je organizator kriminalne grupe koja je izvršila ubistvo Pukanića i Franjića, nakon što je sa "za sada neidentifikovanom osobom" postigao dogovor da za 1,5 miliona eura ubije vlasnika "Nacionala".

Sudija Vučinić je tokom suđenja saopštio da je italijansko državno tužilaštvo za borbu protiv mafije iz Barija poslalo sudu Pukanićevo svjedočenje povodom šverca cigareta, i da je u toku prevođenje svih 60 stranica tog iskaza.

U optužnici srpskog Tužilaštvo za organizovani kriminal navodi se da je Pukanić ubijen zato što je u medijima u Hrvatskoj i Srbiji iznosio saznanja o djelovanju više kriminalnih grupa na području Srbije i zemalja u okruženju.

Branilac Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam u ovom procesu bio je sadašnji predsjednik odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo srbijanskog parlamenta Vladimir Cvijan.

Advokat Cvijan, koji je i član vladajuće Srpske napredne stranke, obavijestio je sud da povlači punomoć za zastupanje Jocića, što je danas na suđenju saopšteno bez objašnjenja, osim što je utvrđeno da on više nije Jocićev branitelj.

Bonus video: