Danas: Srbija bez datuma početka pregovora o pristupanju EU

Takođe, navodi se da će u zaključku biti navedeni uslovi, prije svih oni koji se tiču Kosova, koje Srbija treba da ispuni kako bi dobila datum za otvaranje pregovora o pristupanju
3 komentar(a)
Srbija, EU, Foto: DW
Srbija, EU, Foto: DW
Ažurirano: 18.09.2012. 14:56h

Evropska komisija ocjenjuje napredak Srbije kao "ograničen" i neće eksplicitno preporučiti Evropskom savjetu da Srbiji dodijeli datum početka pregovora, piše u utorak beogradski dnevni list "Danas".

Pozivajući se na izvore u srpskoj vladi i Evropskoj komisiji taj list navodi da je komisija 15. septembra završila pisanje godišnjeg Izvještaja o napretku Srbije u približavanju evropskim integracijama i da će taj izvještaj biti s "blago kritičkim tonom" u većini od 30 poglavlja koja se uzimaju u razmatranje.

Takođe, navodi se da će u zaključku biti navedeni uslovi, prije svih oni koji se tiču Kosova, koje Srbija treba da ispuni kako bi dobila datum za otvaranje pregovora o pristupanju.

To znači, kako navode izvori lista, da će Komisija opisati dosadašnji napredak kao "ograničen" i Evropskom savjetu, odnosno šefovima država ili vlada EU, neće eksplicitno preporučiti da Srbiji dodijeli datum za početak pregovora.

Bonus video: