VRŠNJAČKO NASILJE

Negotin: Tukle i ošišale osnovku zbog uvreda na Facebooku

Povod nasilja bila je objava na Faceboku, koju je, navodno, preko profila žrtve postavila njena drugarica koja je pritvorene djevojke nazvala "kurvama"
53 pregleda 4 komentar(a)
nasilje, Foto: Shutterstock.com
nasilje, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 15.09.2012. 11:18h

Istražni sudija Višeg suda u Negotinu odredio je pritvor A.J. (17) i njenoj tek punoljetnoj drugarici A.K. iz Negotina, osumnjičenim da su u gradskom parku, usred dana, fizički maltretirale trianestogodišnju djevojčicu, zatim je odvele u iznajmljen stan, nastavile da je kinje, a potom je ošišale i obrijale.

Slučaj je, piše Blic, prijavila majka žrtve nasilja. 

Povod nasilja bila je objava na Faceboku, koju je, navodno, preko profila žrtve postavila njena drugarica koja je pritvorene djevojke nazvala "kurvama".

Svađa na Facebooku prerasla u zločin: Dječak (15) ubio za 100 eura >>>

Uvrijeđene natpisom, djevojke su budućoj žrtvi, dok je bila u školi, poslale SMS i pozvale je da izađe u park. Djevojčica je navodno, uplašena, za vrijeme velikog odmora došla da se nađe sa njima. Djevojke su, prema njenim navodima, odmah počele da je vrijeđaju i guraju, a u jednom trenutku su je natjerale da klekne i da im se izvini.

Tražile su lozinku njenog Facebook profila, a kad je odbila da im je dan, povele su je u iznajmljen stan i nastavile torturu, piše Blic.

Tamo su je ošišale, a potom joj je jedna od djevojčica obrijala glavu.

Na kraju im je dala lozinku svog profila na Facebooku, pa su one sa njenom profila poslale uvrjedljive poruke djevojčici koja im je, navodno, uputila prvu poruku.

Dvije pritvorene djevojke žive same u iznajmljenom stanu u centru grada. Protiv maloljetnice je podnijet i zahtjev za pokretanje postupka zbog posjedovanja droge za sopstvenu upotrebu. Riječ je o maloljetnici iz grupe koja je prije nekoliko godina dospjela u žižu interesovanja javnosti zbog prostitucije i narkomanije.

Obje nasilnice su navodno srednjoškolke, a starija povremeno pjeva u jednoj od engotinskih kafana.

Preporučujemo za Vas