Josipović: Sigurno ću se sresti sa Nikolićem

Josipović je ranije izjavljivao da će se sa Nikolićem sastati tek kad jasno pokaže da je promijenio svoj odnos prema susjednim državama
2 komentar(a)
Ažurirano: 29.08.2012. 17:19h

Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović kaže da je unaprijeđenje odnosa Zagreba i Beograda nezaustavljivo i da će se sigurno sresti s predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Prije toga, kako je naveo, mora se izgraditi "dobra atmosfera".

"Odnosi Hrvatske i Srbije su unaprijeđeni, u okviru toga sam se često sretao sa (bivšim) predsjednikom Tadićem, sigurno ću se susretati sa predsjednikom Nikolićem. Otvorio se jedan proces koji je nezaustavljiv", rekao je Josipović u intervjuu Tanjugu.

Prema njegovom mišljenju, predsjednički kontakti su "nešto drukčije naravi, imaju simbolički nivo i imaju smisla kad građani vjeruju da mogu dati dobar rezultat i kad vjeruju samim rezultatima".

Josipović je ranije izjavljivao da će se sa Nikolićem sastati tek kad jasno pokaže da je promijenio svoj odnos prema susjednim državama.

"Još moramo graditi dobru atmosferu i doći će taj trenutak i da predsjednik Nikolić dođe u Zagreb i da ja odem u Beograd"

"S obzirom na politiku koju je predsjednik Nikolić zagovarao devedesetih i njegove nedavne izjave o Vukovaru i Srebrenici, susret dvojice predsjednika moguć je kad predsjednik Nikolić jasno pokaže da je promijenio svoj odnos prema susednim državama", naveo je on u saopštenju.

"Još moramo graditi dobru atmosferu i doći će taj trenutak i da predsjednik Nikolić dođe u Zagreb i da ja odem u Beograd i da razgovaramo o svim problemima.Vrlo je važno da ne istrčimo prerano - jer nam ljudi neće vjerovati, niti da zakasnimo - kašnjenje je isto problem. Tajming je u politici vrlo važna stvar. I gestovi su važne - ja sam učinio mnogo o Srbima, Hrvatima, Bošnjacima, mislim da i predsjednik Srbije mora voditi računa i misliti na takve stvari", zaključio je on.

Bonus video: