Majka zlostavljane djevojke napala osobu koja je otkrila slučaj

Javnost je prije nekoliko mjeseci potresla priča o Betini, djevojci koju je bračni par iz BiH osam godina držao kao robinju, izgladnjivao, zlostavljao i tukao
81 pregleda 5 komentar(a)
Karla Tuzla, Foto: AFP
Karla Tuzla, Foto: AFP
Ažurirano: 28.08.2012. 17:00h

Kristina Siger, majka zlostavljane Njemice Betine, je uhapšena nakon što je fizički napala Majdu Vildić, osobu koja je čitav slučaj otkrila medijima.

Incident se desio ispred zgrade Opštinskog suda u Kalesiji prije glavnog ročišta u postupku protiv Milenka i Slavojke Marinković zbog višegodišnjeg zlostavljanja djevojčice..

Javnost je prije nekoliko mjeseci potresla priča o Betini, djevojci koju je bračni par iz BiH osam godina držao kao robinju, izgladnjivao, zlostavljao i tukao.

Betinina majka, alkoholičarka, svoje devetoro djece zanemarivala je i surovo tukla, a u Njemačkoj se udala za Milenka Marinkovića iz bosanskog sela Karavlasi ne obazirući se na činjenicu da je oženjen. Neko vrijeme je sa djevojčicom i živjela kod njega.

"Majka mi je rekla da nisam dobra u školi i da zbog toga moramo da jedemo hranu iz đubreta", ispričala je djevojka policiji o periodu u kom je zlostavljanje i izgladnjivanje, očigledno, već bilo počelo.

Majka se nakon nekog vremena vratila u Njemačku, a Betinu je ostavila na milost i nemilost očuhu, njegovoj supruzi Slavojki i ćerki Moniki.

Betina je spavala u šupi, na prljavom i pocijepanom madracu, i bila prinuđena da radi najteže i najprljavije poslove, čisti konjušnice i svinjce.

"Nisam dobijala ništa da jedem, stalno sam bila gladna. Jednom mi sedam dana ništa nisu dali da jedem. Ukrala sam parče hljeba i malo mesa iz Milenkove kuće... Milenko je zagrijao nož upaljačem i povrijedio me je po ruci i po licu", pričala je Betina.

Bonus video: