Petooktobarska čistka u Tadićevoj partiji?

Srpski mediji su juče prenijeli da je Đilas dao rok od dvije nedjelje Tadiću da "očisti" stranku od funkcionera koji su je kompromitovali i doveli do loših rezultata na izborima
57 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 15.08.2012. 12:23h

Bivši predsjednik Srbije i aktuelni predsjednik Demokratske stranke (DS) Boris Tadić spreman je da žrtvuje neke potpredsjednike svoje stranke kako bi spasio partiju od cijepanja, ali i zadržao lidersku poziciju, piše beogradski Kurir, a prenosi portal B92.

Prema tvrdnjama tog lista, Tadić još nije odredio datum održavanja vanredne izborne skupštine DS, ali, kako je rečeno Kuriru u vrhu stranke, razmatra se ideja da ona bude zakazana simbolično 5. oktobra.

"Svako drugo rješenje vodi ka haosu u DS", kazao je izvor Kurira iz Tadićeve stranke

Izvor Kurira iz vrha DS-a kaže da je svima jasno da nema mnogo vremena da se izvrši reforma stranke i da za sada sve ukazuje na to da će se dva najjača čovjeka u DS-u Boris Tadić i Dragan Đilas, o čijem navodnom sukobu se pisalo u medijima, dogovoriti.

"Svako drugo rješenje vodi ka haosu u DS", dodaje izvor Kurira iz ove stranke.

On otkriva da su na sjednici predsjedništva stranke samo dvojica funkcionera zatražila održavanje izborne skupštine DS.

"Dušan Petrović, Dragan Šutanovac i Jelena Trivan komentarisali su da je to nepotrebno jer bi to, navodno, dovelo do raspirivanja sukoba.

Mediji pišu da je Vuk Jeremić, doskorašnji ministar vanjskih poslova Srbije i visoki funkcioner DS-a odlučio da se prikloni taboru Dačićevog SPS-a

Dragan Đilas i Bojan Pajtić ću ćutali, a Tadić nije odbacio tu mogućnost", navodi sagovornik Kurira.

Srpski mediji su juče prenijeli da je Dragan Đilas dao rok od dvije nedjelje Borisu Tadiću da "očisti" stranku od onih funkcionera koji su je kompromitovali i doveli do loših rezultata na izborima, kao i da je Vuk Jeremić, doskorašnji ministar vanjskih poslova Srbije i visoki funkcioner DS-a odlučio da se prikloni taboru Socijalističke partije Srbije (SPS).

Jeremić je juče rekao da do njega nisu došle informacije o tome da je Đilas dao rok Tadiću, opovrgavajući pri tom tvrdnju da će se priključiti partiji Ivice Dačića.

Galerija