Nikolić sanja snove iz 90tih

Hajredin Kuči ocijenio je kao jako lošu izjavu Tomislava Nikolića da rješenje za Kosovo treba tražiti u okviru suvereniteta Srbije
6 komentar(a)
Ažurirano: 04.08.2012. 10:23h

Zamjenik premijera Kosova Hajredin Kuči je ocijenio da izjave predsednika Srbije Tomislava Nikolića da rješenje za Kosovo treba tražiti u okviru suvereniteta Srbije znače da Nikolić sanja snove iz devedesetih godina prošloga vijeka.

Jedna od tema o kojoj Kosovo i Srbija mogu da razgovaraju je demarkacija granice, kazao je Kuči.

Nikolić je nedavno izjavio da ima plan o suštinskoj autonomiji za Kosovo, istakavši da bi Albanci u Srbiji živjeli poput Njemaca u Italiji ili Belgiji.

Nikolić: Nudim Albancima na Kosovu status koji imaju Njemci u Belgiji>>>

Kuči je poručio predsjedniku Nikoliću da ne sanja snove iz devedesetih kada su srpski zvaničnici mislili o takvim predlozima.

"Ja bih prije pozvao Nikolića da pročita neku noviju knjigu o uređivanju međunarodnih i međudržavnih odnosa, nego da se bavi snovima", izjavio je Kuči za dnevnik Expres.

"Uobičajeno je da osjećanje kompenzacije dolazi uz starost i izgleda da je kod njega došlo, kao kod oni ljudi koji su kao djeca gledali crtane filmove, koji se počinju ponavljati pod starost", kazao je Kuči komentarišući predloge predsjednika Srbije.

Galerija