Zenicu pogodio još jedan snažan zemljotres

Bosnu i Hercegovinu oko 11 sati pogodio je još jedan snažan zemljores nakon kojeg je uslijedio jedan manji. Stanovnici Zenice tvrde da je podrhtavanje tla bilo slično onome prije dva dana.
1 komentar(a)
Ažurirano: 30.07.2012. 17:25h

Zemljotres jačine 4,6 stepeni Rihterove skale zatresao je danas Bosnu i Hercegovinu oko 11 sati, a epicentar je ponovo bio u blizini Zenice, na Smetovima, piše Klix.ba. Točnije, epicentar potresa bio je na dva kilometra dubine, na području sedam kilometara udaljenom od Zenice.

Prema prvim informacijama, na pojedinim objektima došlo je do manje materijalne štete, a u nekim djelovima grada privremeno je nestalo električne energije. Potres su osjetili i stanovnici Banje Luke, Tuzle, Kaknja i drugih mjesta u blizini Zenice.

Stanovnici Zenice tvrde da je podrhtavanje tla bilo slično onome koje se dogodilo prije dva dana, kada je područje pogodio jedan od najjačih potresa zabilježen u zadnjih 40 godina, magnitude 4,7 prema Rihteru. Tada je zabilježena manja materijalna šteta i a povrijeđenih, srećom, nije bilo.

Bonus video: