Hrvatska: U bazenu kao u logoru

Da bi spriječila šverovcanje na bazen hotela Minerva u Varaždinskim Toplicama uprava je odlučila da se ograda oko bazena premaže uljem i na vrh ograde postavi bodljikava žica
125 pregleda 3 komentar(a)
bazen bodljikava žica, Foto: Index.h
bazen bodljikava žica, Foto: Index.h
Ažurirano: 27.07.2012. 12:59h

Na sjeveru Hrvatske, i Toplicama bazen je ograđen bodljikavom žicom.

Razlog ovog gesta od strane uprave je spriječavanje šverovcanja. Oni su još odlučili da se ograda oko bazena premaže starim uljem.

Organizacija stranke Hrvatskih laburista iz Varaždinskih Toplica upozorava da prizor budi traumatične asocijacije i traži hitno skidanje ograde i uvođenje naplate zasnovane na društvenoj solidarnosti.

"Način na koji se uprava odlučila na borbu sa švercerima, ne samo da stvara ružnu sliku svim posjetiocima, već je i ozbiljna pretnja za onu djecu koja će ipak pokušati da uđu bez karte", izjavio je laburista Stanko Medvedec.

Mnogi roditelji ne mogu svojoj deci da priušte kupanje na bazenu, pa neka od njih nastoje ilegalno da uđu, najčešće na način da preskoče ogradu, rekao je on.

Kako pišu hrvatski mediji, Medvedec je rekao da iskustvo pokazuje da takve restriktivne mjere neće obeshrabriti one najupornije i najželjnije kupanja. Postoji opravdan strah da se takva djeca mogu čak i teže povrijediti, rekao je on.

Cjelodnevna karta za kupanje na bazenu košta 30 kuna ili četiri eura radnim danom. Medvedec ističe da postavljanjem bodljikave žice najviše trpi turizam jer se šalje vrlo ružna slika posjetiocima bazena.

"Pogled na razapetu bodljikavu žicu i masnu, nauljenu ogradu budi ružne asocijacije kod izletnika i posjetilaca i stvara suprotan utisak od proklamovane i već dokazane topličanske gostoljubivosti", rekao je Medvedec koji je pozvao nadležne da uklone bodljikavu žicu i nađu kompromisno rješenje.

Bonus video: