Cjenovnik narkotika objavljen u školskom dvorištu

"Tradicionalne" edukativne metode su odavno prevaziđene pošto danas djeca više znaju o trgovini narkoticima od onih koji dolaze da ih upozore na to
238 pregleda 4 komentar(a)
droga, škola, Čačak, Foto: Trojka.rs
droga, škola, Čačak, Foto: Trojka.rs
Ažurirano: 23.07.2012. 14:03h

Grafit koji taksativno navodi cijene raznih vrsta droge osvanuo je u dvorištu Prehrambeno ugostiteljske škole u Čačku, na zidu susjednog objekta, piše Trojka.rs.

"Te noći kada je grafit napisan, školski čuvar obišao je dvorište oko pola dva noću, a ujutru smo vidjeli grafit. Da sam zatekao onoga ko je ovo pisao, metode koje bih preduzeo bile bi "vrlo obrazovne i vaspitne", kaže direktor škole Dragan Kovačević.

U cjenovniku STR "Lerdi" (šatrovački "diler") hibrid košta 600, skank, spid i ekser po 1.000, a LSD 1.500 dinara. Pečurke su 20 eura, hors (heroin) 800 dinara za pola grama, a gram kokaina, odnosno bijelog se kreće od 70 do 100 eura u zavisnosti od kvaliteta.

Za učenike nije tajna da se droga "valja" po školskim dvorištima.

"Znaš kako, oni najprije djeci nude da probaju. Ako ih odmah ne otjeraš u p.... m..... postaju vrlo navalentni da uvale "drogu na probu". I po pravilu startuju lijepo vaspitanu djecu iz finih porodica. Pitaš zašto. Pa zato što ta djeca ne umijeju da se brane. Ne umiju da otjeraju u majčinu. Kad im uvale drogu na probu, poslije ih ucjenjuju da moraju stalno od njih da kupuju ili će da ih prijave nastavnicima i roditeljima da se drogiraju. Koji su to moroni. Zna se i koje su to dileje. Pa ako ja znam i cijelo moje društvo ih zna, valjda ih i panduri znaju", ispričala je nedavno učenica osmog razreda jedne čačanske osnovne škole novinarima Čačanskih novina.

"Tradicionalne" edukativne metode su odavno prevaziđene pošto danas djeca više znaju o trgovini narkoticima od onih koji dolaze da ih upozore na to.

"Ma znaš, kad dođu da nam kao pričaju o narkomaniji, to je obično smaranje. Pa mi znamo mnogo više o tome, možemo mi njima da pričamo kako to funkcioniše u praksi", svjedočenje je, takođe jedne učenice osnovne škole, objavljeno u Čačanskim novinama.

Direktor Prehrambeno ugostiteljske škole smatra da je potrebno da društvo kao zajednica reaguje jer je očigledno da škola ne može sama da se izbori sa tim problemom.

Bonus video: