Nakon prikazivanja Filma "Neđo od Ljubuškog", pretučena Ljubica Galić

Incident se desio nakon prikazivanja filma o čovjeku koji je u vrijeme rata pomagao sugrađanima, Bošnjacima, da ne odu u hrvatski logor Heliodrom
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.07.2012. 06:54h

U Ljubuškom je u srijedu veče fizički napadnuta supruga Nedeljka Galića, Štefica, glavna urednica portala tacno.net.

Kako je za Radio Slobodna Evropa potvrdio jedan od novinara portala Amer Bahtijar, Šteficu Galić je sinoć oko 22.30 sati u toku redovne šetnje od kuće do samostana, presrela grupa i pretukla je.

Incident je prijavljen policiji, a Štefica Galić je nakon pregleda kod ljekara, puštena kući.

Incident se desio samo dva dana nakon prikazivanja filma “Neđo od Ljubuškog”, o građanskoj hrabrosti Nedeljka Galića, koji je u vrijeme rata pomagao svojim sugrađanima, Bošnjacima, da ne odu u hrvatski logor Heliodrom.

Prije projekcije filma na portalima se pojavio tekst u kojem se građane Ljubuškog pita “Dragi Ljubušaci, zar ćemo pustiti ljude koji očito mrze Hrvatsku zastavu da ovo održe?!“, poslije čega su uslijedile prijetnje telefonom, kako je to Štefica Galić potvrdila za RSE prije dva dana.

Sama projekcija filma održana je, ali uz jako policijsko obezbjeđenje dok je grupa hrvatskih desničara ispred ulaza u salu psovala i vrijeđala one koji su došli na projekciju.Nakon toga je uslijedila kampanja po lokalnim portalima protiv Nedeljka Galića i njegove porodice.

Nedeljko Galić je zbog svojih dobrih djela posthumno dobio nagradu “Duško Kondor” za građansku hrabrost.

Galerija

Bonus video: