Interpol povukao potjernicu za Subotićem

Potjernica protiv Stanka Subotića, koju je protiv njega podigao Interpol, više nije na snazi ni u jednoj zemlji, sem u Srbiji, kaže Subotićev advokat Radoslav Tadić
81 pregleda 3 komentar(a)
Stanko Subotić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Stanko Subotić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 17.07.2012. 17:05h

Pravni zastupnik biznismena Stanka Subotića, advokat Radoslav Tadić, rekao je da Interpolova potjernica protiv njegovog klijenta više nigdje nije na snazi, osim u Srbiji, i da već duže od mjesec dana slobodno putuje po svijetu.

"Iako je postupak pred drugostepenim sudom u toku, pokrenućemo postupak za ukidanje pritvora Subotiću. Čim se pritvor ukine, potjernica mora da se obustavi i u samoj Srbiji", rekao je Tadić.

Advokat Stanka Subotića kaže da je Subotiću pokušano da se onemogući da dođe u Srbiju i brani se pred sudom, kako bi se lakše sproveo postupak i ispunio cilj da mu se "otme" imovina.

"Poslije brojnih provjera u svim članicama Interpola, utvrđeno je da ne postoje stvari koje bi nalagale izdavanje potjernice za Subotićem", rekao je Tadić.

Prema njegovim riječima Subotić nikada nije bio u bjekstvu, jer oduvijek živi na istoj adresi. Drugi Subotićev pravni zastupnik Vladimir Beljanski rekao je da ne zna ni za jedan slučaj u svijetu da je tokom suđenja Interpol ukinuo potjernicu, kao što je to slučaj kod Subotića.

Beljanski je ocijenio da se Subotiću sudi na nezakonit način. Nezakonito mu je onemogućeno da dođe u Srbiju i iznese odbranu i sudi mu se za nepostojeće krivično djelo zloupotrebe službenog položaja u privatnoj firmi, rekao je Beljanski.

Bonus video: