Kuća strave u Lici: Pijancima davala kćerke za novac

Pred kućom je znalo biti parkirano i nekoliko auta, valjda su čekali u redu. Osim iz Like, bilo je tu zadarskih, šibenskih i splitskih registracija
12 komentar(a)
Kuća strave, Lika, Foto: Jutarnji.hr
Kuća strave, Lika, Foto: Jutarnji.hr
Ažurirano: 15.07.2012. 16:03h

Hrvatska policija je nedavno uhapsila 44-godišnju ženu iz Like, pod sumnjom da je posljednje četiri godine u zamjenu za novac, davala svoje kćerke muškarcima za seks.

Zbog toga što je 18-godišnju kćerku prodavala može da dobije tri, a zbog 12-godišnje djevojčice najmanje pet godina zatvora, piše Jutarnji list.

Starija djevojčica ima jedno, a prije svog 18 rođendana rodiće i drugo vanbračno dijete. Otac prvog djeteta, koje nema još ni godinu, je nepoznat.

Sa njima u kući živi još trogodišnja sestra, za koju ne znaju ko joj je otac. Imaju i dvije starije sestre od 24 i 22 godine. Obje su udate u obližnja mjesta i žive sređenim životima.

Njihovi muževi prihvatili su njihovu vanbračnu djecu, jedna ih ima dvoje, a druga jedno.

Njihov otac stanuje u kući preko puta i ne može da im pomogne. Teško je povrijeđen na radu, zbog čega ga je supruga, majka djevojčica, otjerala iz porodice.

Reporteri Jutarnjeg su od komšija pokušali da saznaju zašto ranije niko nije reagovao iako su svi znali šta se događa.

"Pitala sam to čovjeka kojem je posao bio da im pomogne. On mi je rekao: A šta da radim kad i moj šef uveče ide kod njih", navodi jedna komšinica, koja je pokušala ranije da razgovara sa majkom djevojčica i pitala je zašto to radi, našta joj je žena odgovorila: "Nisam ti ja kriva što i ti nemaš žensku djecu, pa ne možeš kao ja"

"Djecu je prodavala po 100 kuna (oko 13 eura), a za 150 (oko 20 eura) su mogli da imaju istovremeno i nju. Pred kućom je znalo biti parkirano i nekoliko auta, valjda su čekali u redu. Osim iz Like, bilo je tu zadarskih, šibenskih i splitskih registracija. Dolazila su gospoda, pijanaci. Nije birala", navodi komšinica.

Kada joj je vlasnik trgovine nedavno kazao da ne bi trebalo da to radi svojoj djeci, ona je, pokazujući rukom na police u radnji, kazala:

"Je li ovo tvoja roba? Jest. I ti je prodaješ. Jel’ tako? E vidiš, tako i ja imam svoju robu. I ja je prodajem".

Bonus video: