Nikolić: Nikad neću biti predsjednik u Prištini

Nikolić smatra da je Srbiji potreban konsenzus oko pitanja do koje mjere prištinske institucije mogu da obavljaju vlast i koje su granice iza kojih Srbija može da stane na Kosovu
73 komentar(a)
Tomislav Nikolić, Foto: News-tube.net
Tomislav Nikolić, Foto: News-tube.net
Ažurirano: 10.07.2012. 11:01h

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da više nikad neće biti predsjednik u Prištini i da treba vidjeti do kojih granica Srbija može da stane na Kosovu.

“Mislim da više nikada neću biti predsjednik u Prištini, a ni predsjednik privremenih vlasti u Prištini nikad neće biti predsjednik u Kosovskoj Mitrovici”, poručio je on, prenose srpski mediji.

Nikolić je istakao da je Srbiji potreban “konsenzus o Kosovu i Metohiji, što znači zauzimanje zajedničkog stava o pitanju do koje mjere privremene institucije na Kosovu mogu da obavljaju vlast, i koje su granice iza kojih država može da stane”.

"...a ni predsjednik privremenih vlasti u Prištini nikad neće biti predsjednik u K. Mitrovici”, dodao je Nikolić

Takođe je naglasio da je potrebno usaglasiti do koje mjere “privremene institucije”, kako naziva državne vlasti u Prištini, mogu da obavljaju vlast na Kosovu, koje su granice iza kojih Srbija kao država može da stane i kako će Srbija da reaguje ako “dođe do nekih neugodnih incidenata koji bi pokazali da prištinske institucije žele da sprovedu svoje nadležnosti na teritoriji cijele pokrajine”.

Bonus video: