Srbija: Korak bliže vladi potpisivanjem koalicionog sporazuma

Lideri stranaka SNS, SPS i PUPS sinoć su na višesatnom sastanku razgovarali o sporazumu o političkim ciljevima nove vlade
1 komentar(a)
dačić, Foto: BETAPHOTO
dačić, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 10.07.2012. 10:36h

Koalicije okupljene oko naprednjaka, socijalista i predstavnici URS-a potpisaće danas u 17 časova koalicioni sporazum, potvrdila je SNS.

Dokument koji je osnov za formiranje vlade biće potpisan u sjedištu naprednjaka, nakon što su prevaziđeni svi problemi u pregovorima.

Da će se sve riješiti danas potvrdio je i lider JS Dragan Marković Palma, koji je ekao da su problemi prevaziđeni i da će sporazum, prema ranijim najavama, danas biti potpisan.

On je negirao da je PUPS zahtjevao u pregovorima o formiranju nove vlade i da je tražila više resora i najavio da će vlada biti formirana u narednih 15 dana.

Lideri stranaka SNS, SPS i PUPS sinoć su na višesatnom sastanku razgovarali o sporazumu o političkim ciljevima nove vlade.

Predsjednik SNS Aleksandar Vučić ranije je procijenio da bi Srbija novu vladu mogla da dobije na sjednici parlamenta 24. jula.

Prije toga Skupština Srbije će izabrati predsjednika, potpredsejdnike i radna tijela.

Dan uoči potpisivanje Partija ujedinjenih penzionera, požalila se javno na svoj tretman u novoj vladi. Do kasno u noć mandatar za sastav nove vlade Ivica Dačić rješavao je ovaj problem unutar koalicije koju predvodi.

Kako B92 nezvanično saznaje, PUPS i socijalisti riješili su nedoumice.

Juče je i potpredsjednica SPS-a Slavica Đukić Dejanović najavila da će do potpisivanja koalicionog sporazuma doći danas, ali nije mogla da precizira vrijeme.

"Mislim da je formiranje vlade zaista neminovnost i da pretjerana odlaganja nisu na korist građana Srbije. Mislim da nije dobro ni da ponovo idemo na izbore, ali u politici je sve moguće, pratićemo šta će se dešavati narednih dana", kazala je Đukić-Dejanovićeva.

Bonus video: