Mrtvog rođaka ukrali u Makarskoj, prevezli ga u BiH da bi izbjegli skupe troškove

Tijelo je najvjerovatnije prevezeno Golfom, postavljeno u sjedeći položaj. Mrtvacu su na glavu stavili šešir i sunčane naočare
0 komentar(a)
sahrana, Foto: Shutterstock.com
sahrana, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 07.07.2012. 10:10h

Gledali ste srpski film "Mrtav ladan"?

Bizarna priča koja liči na radnju tog filma dolazi iz okoline Makarske, gdje policija traga za tijelom Mija Grizelje, hrvatskog i bosanskohercegovačkog državljanina, koji se 30. juna utopio kod Baškog Polja, nedaleko Makarske.

Prema prvim informacijama, njegova rodbina koja je pozvana radi prepoznavanja i preuzimanja tijela, na zasad neobjašnjen način uzela je Mijovo tijelo iz mrtvačnice u Makarskoj, a policija vjeruje da su ga "prošvercovali" u Bosnu i Hercegovinu kako bi izbjegli dugotrajnu i skupu proceduru transporta.

Tijelo je najvjerovatnije prevezeno u BiH u njihovom Golfu, postavljeno u sjedeći položaj na zadnjem sjedištu. Miju su na glavu stavili šešir i sunčane naočare i tako zamaskiranog mrtvaca sa njegovim dokumentima bez problema prevezli preko graničnog preelaza, kroz čak dvije kontrole, piše Jutarnji.

Tijelo je navodno ukopano u Sovićima kod Gruda, odakle je pokojnik, ali policija istražuje i mogućnost je li Mijo možda pokopan na teritoriji Hrvatske.

U Sovićima se, pišu srpski mediji, čitav događaj prepričava kao podvig hrabre porodice, koja je na taj način izbjegla sve "nepotrebne" troškove.

Bonus video: