Ubijen Pljevljak Radojica Joksović, rođak glavnog svjedoka protiv Šarića

Do eksplozije je došlo u u beogradskom naselju Bele vode u ulici Braće Vučkovića
244 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.07.2012. 17:14h

Radovan Joksović, bliski rođak Nebojše Joksovića zaštićenog svjedoka u postupku protiv Darka Šarića ubijen je danas u 14 sati kada je u Beogradu eksplodirala bomba postavljena pod njegov "audi A6", javlja "Blic".

Kako javlja TV Vijesti, stradali Joksović je iz Pljevalja.

Do eksplozije je došlo u u beogradskom naselju Bele vode u ulici Braće Vučkovića. U eskploziji je povrijeđen Predrag R. (35)

Kako piše list, u MUP-u Srbije kažu da je eksplozija veoma sličnoj onoj koja se dogodila nedavno u Dušanovoj ulici kada je smrtno stradao Boško Raičević rođak Andrije Draškovića.

Joksović više puta bio meta napada

Nebojša Joksović Joksa (40) inače je poznat kao donedavni bliski saradnik Darka Šarića, protiv koga se u Srbiji vodi postupak zbog šverca kokaina i pranja novca.

U aprilu 2011. godine, tri projektila iz „zolje“ - ručnog raketnog bacača, ispaljena su na zgradu štamparije Joksovića.

Nepunih mjesec dana kasnije, eksplozivna naprava, velike razorne moći, bačena je na kafić "La principesa", u ulici Milana Jovanovića broj 10, u beogradskom naselju Žarkovu, za koji se pretpostavlja da je u vlasništvu Joksovića.

Joksović je u decembru pokušao da pobjegne autom u Mađarsku, ali ga je policija uhvatila i nekoliko dana čuvala zaključanog u stanu na tajnoj lokaciji u Beogradu.

Zašto je Joksović ključni svjedok?

On je, prema pisanju srpskih medija, istražnim organima ispričao za tri velike isporuke kokaina iz Južne Amerike, koje su tokom 2008. stigle u Italiju, i nisu bile obuhvaćena dosadašnjom istragom u “Balkanskom ratniku"

“Nije bilo kompromisa i Joksović je morao da otkrije sve što mu je poznato da bi postao svjedok-saradnik", kaže izvor iz MUP Srbije. Zato je pričao o tim isporukama sa više stotina kilograma kokaina, koje policijama do tada nisu bile poznate. Novo otkriće je bilo važno i da se shvati koliko je bio širok obim krijumčarenja ovog kartela. Osim toga, Joksović je govorio i svim kontaktima Darka Šarića”, kaže izvor “Blica”.

“Nije bilo kompromisa i Joksović je morao da otkrije sve što mu je poznato da bi postao svjedok-saradnik", kaže izvor iz MUP Srbije

“Ovaj crnogorski bos, zaštitnik odbjeglog Pljevljaka, godinama sarađuje sa krijumčarima kokaina, koje snabdijeva narkoticama sa svojih plantaža ili ih uzima od ‘kolega’ iz najuticajnijih južnoameričkih kartela. Sarađivao je sa nekoliko provjerenih saradnika, koji su iza sebe imali čitavu kriminalnu organizaciju, od ljudi koji su krijumčarili kokain do uličnih dilera koji su za njih prodavali drogu. Šarića do 2005. u ovoj organizaciji nije bilo“, objašnjava izvor “Blica” iz vrha MUP Srbije.

Prema zvaničnim podacima Ujedinjenih nacija, ali i američkih službi DEA i CIA u Južnoj Americi pod kokainom se nalazi 167.000 hektara zemlje, od kojih najviše u Kolumbiji – 81.000 hektara. Na drugom mestu je Peru sa kokainom zasađenim na 56.000 hektara i proizvodnjom od 210 tona narkotika.

Galerija

Bonus video: