Nema više hrvatskog Nacionala

Poslednji 886. broj stigao je u kioske 19. juna, a mediji izvještavaju da je i bilo izvjesno skoro pokretanje stečajnog postupka nad nedeljnikom jer ima milionske dugove
2 komentar(a)
hrvatski nacional, Foto: Rts.rs/u
hrvatski nacional, Foto: Rts.rs/u
Ažurirano: 27.06.2012. 14:53h

Nedeljnik “Nacional”, nije se pojavio na kioscima i kako obavještavaju hrvatski mediji više neće izlaziti.

Ovaj nedeljnik je u novembru 1995. godine pokrenuo Ivo Pukanić s nekoliko kolega koji su izašli iz redakcije nedeljnika “Globus”,

Poslednji 886. broj stigao je u kioske 19. juna, a mediji izvještavaju da je i bilo izvjesno skoro pokretanje stečajnog postupka nad nedeljnikom jer ima milionske dugove.

Početkom mjeseca vlasnik nedeljnika “Nacional” Harald von Zifrid poslao je mejl da nema para za štampanje narednog broja.

Novinari Nacionala su nakon toga apela izdali još jedan broj, ali je poznato da Hipo banka nije pristala na refinansiranje kredita.

Iako je početkom mjeseca glavni urednik “Nacionala” Robert Bajruši rekao da postoje zainteresovani koji bi kupili nedeljnik, gašenje je postajalo sve izvjesnije.

Kao što je poznato Ivo Pukanić, koji je bio suvlasnik nedeljnika, ubijen je u oktobru 2008. godine, a ovaj list je tada dobio novog vlasnika, pri čemu je dio novinara osnovao nedeljnik “Aktual”.

Bonus video: