Njemica zlostavljana u BiH: Tukli su me i stalno sam bila gladna

"Jednom mi sedam dana ništa nisu dali da jedem. Ukrala sam parče hljeba i malo mesa... Milenko je zagrijao nož upaljačem i povrijedio me je po ruci i po licu"
59 pregleda 11 komentar(a)
Karla Tuzla, Foto: AFP
Karla Tuzla, Foto: AFP
Ažurirano: 16.06.2012. 19:13h

Njemački list “Bild” objavio potresne izjave iz zapisnika sa policijskog saslušanja djevojke Betine, 19-godišnje Njemice iz Zangerhauzena u pokrajini Saksonija-Anhalt, koju je bračni par iz BiH osam godina držao kao robinju, izgladnjivao, zlostavljao i tukao.

Betinina majka, alkoholičarka, svoje devetoro djece zanemarivala je i surovo tukla, a u Njemačkoj se udala za Milenka M. iz bosanskog sela Karavlasi ne obazirući se na činjenicu da je oženjen. Neko vrijeme je sa djevojčicom i živjela kod njega, prenosi Blic.

"Majka mi je rekla da nisam dobra u školi i da zbog toga moramo da jedemo hranu iz đubreta", ispričala je djevojka policiji o periodu u kom je zlostavljanje i izgladnjivanje, očigledno, već bilo počelo.

Bračni par u selu kod Tuzle držao Njemicu 10 godina u ropstvu >>>

Majka otete djevojke znala za mučenja, ali ćutala zbog novca? >>>

Majka se nakon nekog vremena vratila u Njemačku, a Betinu je ostavila na milost i nemilost očuhu, njegovoj supruzi Slavojki i ćerki Moniki.

Betina je spavala u šupi, na prljavom i pocijepanom madracu, i bila prinuđena da radi najteže i najprljavije poslove, čisti konjušnice i svinjce.

"Nisam dobijala ništa da jedem, stalno sam bila gladna. Jednom mi sedam dana ništa nisu dali da jedem. Ukrala sam parče hljeba i malo mesa iz Milenkove kuće... Milenko je zagrijao nož upaljačem i povrijedio me je po ruci i po licu".

Najgora zlostavljanja djevojka je trpjela od Milenkove ćerke Monike.

"Nisam dobijala ništa da jedem, pa sam stalno bila gladna. Zato sam uzela malo hrane od psa, ali Monika me je onda istukla štapom... zato što sam psu uzela hranu. Ona me je najviše tukla, kaišem. A udarala me je i gvozdenom šipkom po leđima", rekla je Betina, navodeći da su joj prijetili kako će je ubiti ako sve ispriča policiji.

Djevojka je ispričala da nije bila prinuđena na pristituciju. Betina je iz straha da bi njen očuh i njegova porodica mogli da joj se osvete, smještena u jednu sigurnu žensku kuću u BiH, navodi Blic.

Bonus video: