Nepoznati napadač usmrtio šefa Kosovske agencije za privatizaciju

Beta: Posljednjih nedjelja Asanajevo ime se povezivalo sa optužbama dvojice vlasnika velikih firmi, hotela „Grand“ u Prištini i živinarske farme u Lipljanu
6 komentar(a)
Ažurirano: 15.06.2012. 07:59h

Predsjednik Upravnog odbora Kosovske agencije za privatizaciju preminuo je juče nekoliko sati pošto ga je nepoznati napadač izbo u njegovoj kući u prištinskom naselju Američko selo, saopštila je policija ne navodeći moguće motive ubistva.

Osim što je bio na čelu agencije koja se bavi prodajom državnih kompanija, Dino Asanaj je bio poznat i kao uspješan biznismen koji je izgradio novo naselje od više od 100 luksuznih vila u predgrađu Prištine.

Policija je prve informacije o napadu dobila od Urgentnog centra prištinskog Kliničko-bolničkog centra, gdje je Asanaj prevezen. Urgentni centar je potvrdio da je Asanaj preminuo oko 14 sati.

„Prije nego što je prebačen u bolnicu, pacjent je izgubio dosta krvi zbog rana na vratu i lijevom dijelu grudi“, kazao je lokalnim medijima hirurg Mehmet Mađuni.

Kako je prenijela agencija Beta, posljednjih nedjelja Asanajevo ime se povezivalo sa optužbama dvojice vlasnika velikih firmi, hotela „Grand“ u Prištini i živinarske farme u Lipljanu.

Oni su tvrdili da je Asanaj od njih tražio milionske iznose kako im ne bi oduzeo preduzeća koja navodno nisu ispunila ugovorene obaveze prema Kosovskoj agenciji za privatizaciju.

Kosovska vlada osudila je ubistvo kao napad na Asanaja, kosovsko društvo i državne institucije.

Bonus video: