Srbija: Miloradu Ulemeku oduzeta kuća stečena novcem od kriminala

Po zaključcima Apelacionog suda, prvostepeni sud je pravilno utvrdio da postoji očigledna nesrazmjera između "Legijinih" prihoda i plaćene kupoprodajne cijene
1 komentar(a)
Ažurirano: 08.06.2012. 10:18h

Bivšem komandantu Jedinice za specijalne operacije (JSO) i jednom od čelnika "zemunskog klana" Miloradu Ulemeku Legiji trajno je oduzeta kuća u beogradskom naselju Cerak, od 178 kvadrata, jer je sud utvrdio da je stečena novcem od kriminalnih aktivnosti, saopštio je juče Apelacioni sud u Beogradu, a prenijeli srpski mediji.

Apelacioni sud je potvrdio rješenje Specijalnog suda kojim se Ulemeku trajno oduzima kuća, kao imovina proistekla iz krivičnog djela, jer nije uspio da dokaže da je stekao legalnim prihodima, navodi se u saopštenju Apelacionog suda.

Novac je mahom stekao otkupom od otmica koje su vršili pripadnici "zemunskog klana"

Po zaključcima tog suda, prvostepeni sud je pravilno utvrdio i da postoji očigledna nesrazmjera između Ulemekovih prihoda i plaćene kupoprodajne cijene.

Apelacioni sud takođe podsjeća da je Ulemek pravosnažno osuđen za izvršenje više teških krivičnih djela na kazne zatvora od po 40 godina.

Novac je mahom stekao otkupom od otmica koje su vršili pripadnici "zemunskog klana", javio je Tanjug.

Vrijeme moći, prošlo vrijeme: Pobuna pripadnika JSO, koja je bila uvertira za atentat na premijera

Ulemek u Specijalnom zatvoru u Požarevcu služi jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora zbog ubistva Zorana Đinđića, krivičnih djela "zemunskog klana", zločin na Ibarskoj magistrali i ubistvo Ivana Stambolića.

Galerija

Bonus video: