NEPROMIŠLJENI MEJL

Podnijela ostavku jer je intervenisala za suprugu stranačkog kolege

Mirela Holi je za HTV izjavila da nije riječ o intervenciji, već o preporuci za, kako je rekla, humani odnos prema jednom od zaposlenih u HŽ-u
2 komentar(a)
Mirela Holi, Foto: Vjesnik.hr
Mirela Holi, Foto: Vjesnik.hr
Ažurirano: 23.02.2019. 23:43h

Hrvatska ministarka za zaštitu životne sredine Mirela Holi podnijela je ostavku zbog i-mejla u kojem je od predsjednika Uprave Hrvatskih željeznica (HŽ) tražila da suprugu jednog člana Socijaldemokratske partije (SDP) poštedi otkaza.

Holi je kazala da podnosi ostavku zbog političke štete izazvane objavljivanjem sadržaja podruke koju je u martu poslala Reneu Valčiću, predsjedniku Uprave HŽ Holdinga.

„Poštovani predsjedniče Vlade, gospodine (Zorane) Milanoviću, podnosim vam ostavku na funkciju ministarke slijedom činjenice da sam svojim nepromišljenim i-mejlom vladi nanijela političku štetu,“ navela je Holi u saopštenju, prenijeli su hrvatski mediji. Milanović je prihvatio njenu ostavku.

Hrvatska televizija (HTV) je u srijedu objavila i-mejl u kojem Holi moli Valčića da razmotri mogućnost zadržavanja na poslu supruge njenog stranačkog kolege, koju je kao sekretaricu zaposlio prethodni šef HŽ-a. Valčić je nije poslušao.

Mirela Holi je za HTV izjavila da nije riječ o intervenciji, već o preporuci za, kako je rekla, humani odnos prema jednom od zaposlenih u HŽ-u.

„Nisam tražila da nekog zaposle, niti da mu se osigura viša pozicija, gospođa je dobila posao u vrijeme vlade Hrvatske demokratske zajednice na osnovu konkursa, a znate kako se priča o političkim imenovanjima“, objasnila je Holi.

Dodala je da je samo upozorila da se „gospođa politički ne šikanira“.

Prije nekoliko dana Mirela Holi je policiji prijavila prijetnje smrću koje su mediji povezivali s najavom nove ministarke o sređivanju sistema otkupa PET ambalaže koji trenutno pogoduje određenim interesnim grupama.

Holijeva je drugi ministar u novoj hrvatskoj vladi lijevog centra koji je podnio ostavku. U aprilu se iz zdravstvenih razloga povukao Zlatko Komadina, bivši ministar saobraćaja, pomorstva i infrastrukture.

Aktuelna administracija je u decembru zbacila konzervativnu vladu koju je predvodila Jadranka Kosor.