Subotić tuži MUP Srbije, Demokratsku stranku i Blic

Prijava podnijeta na osnovu iskaza Sretena Jocića, koji je kao okrivljeni za ubistvo Ive Pukanića dao u aprilu na glavnom pretresu pred Specijalnim sudom
65 pregleda 4 komentar(a)
Stanko Subotić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Stanko Subotić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 06.06.2012. 07:37h

Advokati Stanka Subotića Caneta, za kojim je raspisana potjernica Interpola, podnijeli su krivičnu prijavu protiv ljudi iz vrha MUP-a Srbije, Specijalnog tužilaštva, redakcije Blica i rukovodstva Demokratske stranke zbog, kako se navodi, iznuđivanja iskaza i sprečavanja i ometanja dokazivanja.

Kako prenosi Blic, krivičnu prijavu Subotićevi advokati podnijeli su protiv direktora policije Milorada Veljovića, neimenovanih zamjenika Specijalnog tužioca za organizovani kriminal, Veselina Simonovića, glavnog urednika Blica, novinarke Tamare Marković-Subota i više nepoznatih političara iz rukovodstva DS.

Prema saopštenju advokata, prijava je podnijeta na osnovu iskaza Sretena Jocića, koji je kao okrivljeni za ubistvo Ive Pukanića dao u aprilu na glavnom pretresu pred Specijalnim sudom.

"Na osnovu Jocićevog izkaza proizlazi sumnja da je od 2009. dio izvršne vlasti, prije svega direktor policije i određen broj tužilaca iz specijalnog tužilaštva, a po nalogu vrha DS, pokušavao da bez dokaza i na silu oštećenog Subotića lažno okrivi za učešće u ubistvu pomenutog novinara. Nudeći optuženom Jociću pogodnosti i podršku države, tražili su da lažno optuži Subotića i Mila Đukanovića, u to vrijeme predsjednika vlade Crne Gore. Lažno svjedočenje im je bilo potrebno da opravdaju dugogodišnju medijsku kampanju koju su vodili preko Blica, uz saučesništvo glavnog urednika Veselina Simonovića i novinarke Tamare Marković-Subota, sa direktorom Veljovićem i specijalnim tužilaštvom, na čijem je čelu Miljko Radosavljević", saopštili su Subotićevi advokati.

Bonus video: