Josipović: Nadam se da će Nikolić promijeniti stavove

"Mi smo posljednje dvije-tri godine napravili ozbiljan napredak u odnosima i bilo bi šteta kada bi se ti odnosi prestali razvijati"
13 komentar(a)
Ažurirano: 05.06.2012. 18:52h

Hrvatskoj je kao državi u interesu da gradi dobre odnose sa svim državama, uključujući i Srbiju i nadam se promjeni stavova predsjednika Srbije Tomislava Nikolića, izjavio je danas u Vukovaru hrvatski predsjednik Ivo Josipović. "Mi smo posljednje dvije-tri godine napravili ozbiljan napredak u odnosima i bilo bi šteta kada bi se ti odnosi prestali razvijati zbog neodmjerenih i pogrešnih izjava i političkih koncepata", rekao je Josipović komentarišući izjavu Nikolića o Vukovaru.

"Naravno da smo mi u Hrvatskoj reagovali na te izjave i nadam se promjeni stavova predsjednika Nikolića", izjavio je Josipović za Media servis. Tokom boravka u Vukovaru Josipović se sreo sa gradonačelnikom Željkom Sabom i županom Božom Galićem, a teme razgovora bila je aktuelna situacija u gradu i županiji, prvenstveno o razvoju privrede, novi projekti i investicije, kao i pripreme za korišćenje fondova EU. Tokom boravka u Vukovaru, Josipović se sreo i s predstavnicima Zajedničkog veća opština, asocijacije manjinske samouprave u istočnom dijelu zemlje.

Bonus video: