Jobik zagovara Veliku Mađarsku na Facebooku

Predstavnik Jobika u Segedinu naveo je da je za učešće u nagradnoj igri potrebno poslati fotografiju koja izražava sjećanje na "Veliku Mađarsku"
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.06.2012. 07:41h

Ultradesničarska mađarska parlamentarna partija Jobik organizuje na društvenoj mreži Facebook nagradnu "igricu" pod nazivom "Srušićemo Trijanon".

Trijanonski sporazum je potpisan 4. juna 1920. godine između pobjedničkih sila Antante i Mađarske, koja je, kao strana-gubitnica u Prvom svjetskom ratu, morala da se odrekne dvije trećine teritorije.

Predstavnik Jobika u Segedinu Čanad Segedi naveo je na Facebooku da je za učešće u nagradnoj igri potrebno poslati fotografiju koja izražava sjećanje na "Veliku Mađarsku", a količina "lajkova" će odrediti pobjednika, prenosi informativni portal Autonomija.

Glavna nagrada je spomenik Trijanonu u vrijednosti od 1.000 eura, druga nagrada je spomen-ploča Miklošu Hortiju koju će dobitnik okačiti na svoju kuću, a trećeplasirani će biti nagrađen drvenom činijom u obliku "Velike Mađarske", naveo je Segedi na Facebooku.

Dodao je da će svi učesnici dobiti naljepnicu za automobil sa mapom nekadašnje velike države.

"Ne treba da čudi da se sa napretkom nacionalnog radikalizma, ujedno moćno definiše i potreba za brisanjem privremenih Trijanonskih granica. Danas granice osakaćene države sve više dobijaju njima dostojni pridjev privremenog. Trijanon se najprije mora srušiti u glavama", poručio je Segedi.

Ta nagradna igra je počela 2. juna i trajaće do 2. jula.

Bonus video: