Hrvatska: "Slavonski Obama" dobio veći aplauz od premijera

Jimoh Ajibola Akiniemi u Hrvatsku je došao iz Nigerije prije 30 godina, a aplauze je juče dobio zbog kritike bivšeg režima
62 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.06.2012. 16:11h

Na izbornoj konvenciji vladajuće Socijaldemokratske partije (SDP), jedan od delegata, tamnoputi Jimoh Ajibola Akinijemi dobio je veći aplauz od premijera Hrvatske i šefa SDP-a Zorana Milanovića, koga su prije tri sedmice kao jedinog kandidata izabrali članovi SDP-a.

Kako pišu hrvatski mediji, Akiniemi, koga zovu i "slavonski Obama", u Hrvatsku je došao iz Nigerije prije 30 godina, a aplauze je juče dobio zbog kritike bivšeg režima.

"Puno zlo su napravili Hrvatskoj, puno, puno zlo.

Danas naš predsjednik muka Isusova muči", rekao je on.

Akiniemi, inače predstavnik SDP-a u slavonskoj opštini Ivankovo, poželio je Milanoviću mnogo snage i sreće u radu.

"Puno zlo su napravili Hrvatskoj, puno, puno zlo. Danas naš predsjednik muka Isusova muči", kazao je Akinijemi

Na jučerašnjoj konvenciji koja je u prisustvu nešto više od 2.100 od ukupno 2.284 pozvana delegata, između 34 kandidata izabrano je 17 članova Predsjedništva SDP-a koji su se mogli kandidovati za mjesta potpredsjednika.

Tu mogućnost iskoristilo je osam izabranih članova Predsjedništva.

Novih četvoro potpredsjednika su Rajko Ostojić, ministar zdravlja, bivši ministar saobraćaja Zlatko Komadina, vicepremijerka i ministarka za socijalno staranje Milanka Opačić i Gordan Maras, ministar preduzetništva.

Nisu izabrani ministar uprave Arsen Bauk, ministar rada i sistema penzija Mirando Mrsić, ministar nauke i obrazovanja Željko Jovanović i vicepremijer i ministar regionalnog razvoja Branko Grčić.

Izabrana su i 103 člana Glavnog odbora.

Galerija

Bonus video: