Bračni par u selu kod Tuzle držao Njemicu 10 godina u ropstvu

Marinkovići su tvrdili da je majka odvela djevojčicu u Njemačku, dok je ona bila skrivena u podrumu
100 pregleda 39 komentar(a)
Ažurirano: 26.05.2012. 16:09h

Bračni par Marinković, u bosanskom mjestu Karavlasi kod Kalesije, 10 godina je držao u ropstvu djevojčicu iz Njemačke koja je prošle sedmice spašena i odvedena u sigurnu kuću kao devetnaestogodišnja djevojka, teška 40 kilograma, u teškom psihičkom i fizičkom stanju, sa ožiljcima po cijelom tijelu, prenose bosanski mediji.

Ona je 17. maja spašena i odvedena u sigurnu kuću, a njen identitet se još utvrđuje.

Njemicu, za koju se vjeruje da se zove Klara, deset godina su fizički i psihički brutalno zlostavljali, mučili i izgladnjivali članovi porodice Marinković, potvrđeno je danas za Bportal.ba.

Njene zlostavljače, bračni par Milenka i Slavicu Marinković, uhapsila je kalesijska policija i predala ih u nadležnost Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Za stavične muke koje je proživljavala njena kćerka, svih ovih godina znala je majka nesrećne djevojke, Kristina, ali i još nekoliko osoba, koje zbog straha od osvete nijesu donedavno smjele nikome reći o onome što su vidjele u Karavlasima.

Djevojka je spašena zahvaljujući Seadu Makaliću

Djevojka je spašena zahvaljujući Seadu Makaliću, koji je obavijestio policiju.

Stravične tortura

Sve je počelo prije desetak godina, kada je Milenko Marinković, iako je već živio sa Slavicom, iz Austrije gdje rade on i trojica njegove braće, doveo Njemicu Kristinu, koja mu je bila druga žena.

U zaseok Karavlasi, u kojem u nekoliko kuća žive braća Marinković, Kristina je dovela četiri kćerke. Tri starije devojke su se navodno udale za Marinkovićeve rođake. Ova djevojčica je tada imala devet godina i ostala je da živi kod Milenka. Njemica, njena majka, povremeno je dolazila i morala je znati što se događa, ispričao je za Makalić.

Da nešto nije uredu, Makalić je posumnjao prije nekoliko godina, kada je prolazeći pored kuća Marinkovića vidio zapuštenu i prljavu djevojčicu. Nije mogao ništa da preduzme, jer ničim nije mogao dokazati svoje pretpostavke.

Međutim, iz dana u dan do njega su dopirale informacije od mještana o stravičnim torturama nad djevojčicom. Još prošle godine sve je prijavio policiji. Policijska patrola došla je pred kuću Marinkovića, ali djevojčicu nijesu pronašli.

Krili je u podrumu, šumi...

Marinkovići su tvrdili da je majka odvela djevojčicu u Njemačku, dok je ona bila skrivena u podrumu. Prije nekoliko dana, Makalić je fotografisao djevojku i sliku odnio u policijsku stanicu u Kalesiji. Kada je policija u četvrtak došla, ponovo su tvrdili da tu nema nikakve djevojke.

Marinkovići su tvrdili da je majka odvela djevojčicu u Njemačku, dok je ona bila skrivena u podrumu

Djevojka je bila sakrivena u šumi. Kada je srela policajce bila je potpuno mokra, iscrpljena i u teškom stanju.

Marinkovići su uhapšeni, a mještani u policiji iznose detalje mučenja kojima je djevojka bila izložena. Radila je najteže fizičke poslove, svakodnevno bila premlaćivana, a povrede su joj nanosili i nožem. Čak i kada su je psi izujedali po rukama nijesu je vodili kod ljekara. Djevojku su tukli, tjerali da radi najteže poslove, zlostavljali seksualno i na sve moguće načine.

Osim Milenka i SlaviceMarinković, to su radili i ostali članovi ove porodice. Ova djevojka nikada nije išla u školu, a njen boravak u Karavlasima nikada nije prijavljen.

Galerija

Bonus video: