Karamarko smijenio Jadranku Kosor

Novi potpredsjednici kluba će biti Gordan Jandroković i Ivan Šuker
64 pregleda 2 komentar(a)
Tomislav Karamarko, Foto: Index.hr
Tomislav Karamarko, Foto: Index.hr
Ažurirano: 25.05.2012. 11:43h

Poslanici HDZ-a u Saboru, na sjednici, smijenili su sa mjesta predsjednice poslaničkog kluba bivšu šeficu stranke Jadranku Kosor.

Umesto nje, šef poslaničkog kluba biće novi predsjednik stranke Tomislav Karamarko.

Karamarko je nakon sjednice poslaničkog kluba izjavio da je izabrano novo vođstvo tog tijela i da će ubuduće on obavljati funkciju predsjednika, dok će potpredsjednici kluba biti Gordan Jandroković i Ivan Šuker.

Treći potpredsjednik je i dalje Davorin Mlakar.

Karamarko je rekao da danas nije bilo diskusije oko mjesta potpredsjednika Sabora, na kojima su iz opozicione kvote Jadranka Kosor i Vladimir Šeks.

"Za sada o tome nismo razgovarali i kao što sam rekao, o tome će odlučivati predsjedništvo HDZ-a", rekao je Karamarko.

Na pitanje da li je spreman da prihvati neformalnu ponudu premijera i predsjednika Socijaldemokratske partije Zorana Milanovića da sjednu i razgovaraju o postizanju konsenzusa o pitanjima od nacionalnog interesa, kao što su to pisali neki listovi, Karamarko je rekao da ne zna o kakvom konsenzusu je tu riječ.

"Moramo definisati konsenzus. I nisam dobio ništa neformalnim kanalima, jer mislim da nije primjereno da komuniciramo neformalnim kanalima", rekao je Karamarko, dodavši da je spreman da razgovara sa svakim, ali da se prvo mora definisati konsenzus.

Bonus video: