Dulić: DS će danas predložiti kandidata za premijera

Već danima se iz ove stranke niko od visokih funkcionera ne oglašava u javnosti, jer čekaju da Tadić odgovori na njihov predlog
7 komentar(a)
tadic, Foto: Rojters
tadic, Foto: Rojters
Ažurirano: 25.05.2012. 13:08h

Funkcioner DS-a i ministar životne sredine u Vladi Srbije Oliver Dulić izjavio je da će DS danas predložiti kandidata za premijera Srbije.

Predjednik DS Boris Tadić mogao bi danas da saopšti članovima Predsjedništva odluku da li će prihvatiti sugestije vrha stranke da bude premijer, javlja B92.

U Demokratskoj stranci B92 saznaje da je za danas zakazana vanredna sjednica Predsjedništva DS-a.

Već danima se iz ove stranke niko od visokih funkcionera ne oglašava u javnosti, jer čekaju da Tadić odgovori na njihov predlog sa posljednje sjednice Predsjedništva da baš on bude kandidat za premijera.

Da je najbolja opcija za Srbiju da Tadić bude premijer, poručivali su proteklih dana i Ivica Dačić i Slavica Đukić Dejanović, dok je lider LDP Čedomir Jovanović prije dva dana za rekao da je Tadić najbolje što u ovom trenutku ima Demokratska stranka.

Ukoliko Tadić prihvati da bude kandidat za premijera, očekuju se da narednih dana započnu zvanični razgovori o formiranju buduće vladajuće većine.

Prethodnih dana bilo je samo neformalnih susreta između lidera svih stranaka, a među kojima je svakako najintrigantniji susret Borisa Tadića i novoizabranog predsjednika Tomislava Nikolića, o kome je Nikolić juče informisao javnost.

On je takođe pozvao Tadića da se javno izjasni da li će biti kandidat za premijera ili ne.

Bonus video: