Nastavlja se istraga o padu aviona kod Banjaluke

Sudeći prema informacijama kojima raspolaže i izjavama očevidaca, Kulić je rekao da bi uzrok pada letjelice mogao biti požar na motoru, dok je avion još bio u vazduhu
1 komentar(a)
avionska nesreća banja luka, Foto: Klix.ba
avionska nesreća banja luka, Foto: Klix.ba
Ažurirano: 21.05.2012. 09:33h

Nastavlja se istraga o padu aviona tipa "cesna", u Trnu kod Banjaluke, kada je poginulo svih pet osoba koje su se nalazile u letjilici.

U avionu koji je pao u nedjelju oko 13 sati poginulo je pet osoba, članovi Padobranskog kluba Banjaluka - pilot Alen Crnalić (24), dugogodišnji instruktor padobranstva Nemanja Goronja (32), instruktor Stefan Karanović (24), kao i padobranci kojima je ovo trebalo da bude prvi pravi skok, Nikola Stević i Srđan Kosić.

Kako je sarajevskim medijima izjavio ministar saobraćaja i komunikacija BiH za civilnu avijaciju Omer Kulić oformljen je tim za sprovođenje istrage koja će, kako kaže, trajati sigurno tri do četiri mjeseca.

Sudeći prema informacijama kojima raspolaže i izjavama očevidaca, Kulić je rekao da bi uzrok pada letjelice mogao biti požar na motoru, dok je avion još bio u vazduhu.

On je ocijenio da je riječ o avionu poznatom kao veoma pouzdanom i kvalitetnom zbog čega je i proizveden u čak nekoliko hiljada primeraka.

Za razliku od putničkih aviona, ovaj nema "crnu kutiju", koja bi uveliko pomogla da se brzo saznaju tačni uzroci pada.

Preliminarne i nezvanične informacije trebalo bi da budu poznate za tri do četiri dana, rekao je Kuli

Bonus video: