Poginula dva pilota i tri padobranca: Roditelji svjedoci nesreće

Klix.ba javlja da su na mjesto tragedije pristigle članovi porodica nastradalih i da je prizor stravičan
4 komentar(a)
avionska nesreća banja luka, Foto: Klix.ba
avionska nesreća banja luka, Foto: Klix.ba
Ažurirano: 20.05.2012. 15:57h

Trojica mladića, koji su poginuli pri padu sportskog aviona na stazi za automobilske trke kod Banja Luke, tek su završili padobransku školu i danas su trebali da imaju svoj prvi skok.

Kako piše portal Klix.ba, tragedija se dogodila pred očima njihovih roditelja i prijatelja, koji su došli da ih podrže prilikom prvog padobranskog skoka.

"Ovo je strašno. Pogledajte ove ljude, u jednom trenutku su ostali bez djece", rekao nam je jedan od svjedoka tragedije.

On je ispričao da je sportski avion pao odmah nakon polijetanja, nakon čega se i zapalio.

Očevici su odmah pritrčali kako bi pomogli nastradalima, ali prema nezvaničnim informacijama, aparati za gašenje požara nisu bili u funkciji.

Uz trojicu mladića u nesreći poginuli su i pilot aviona te jedan padobranski instruktor.

"Tijela nastradalih navodno su ostala u olupini aviona, a policija nikome ne dozvoljava prilaz mjestu tragedije", rekao je naš sagovornik, koji nije želio da mu se pominje ime.

Na mjestu stravične nesreće još uvijek se nalaze članovi porodica nastradalih, koji kroz jecaje i plač iščekaju vijesti od nadležnih.

Nedugo nakon tragdije u Zalužane je stigao i direktor policije RS Gojko Vasić koji je novinarima potvrdio da je pri padu aviona poginulo svih pet osoba.

Uzroci današnje nesreće, koja je danas šokirala čitavu BiH, ali region bit će poznati nakon obavljenih vještačenja.

Bonus video: