ZAHTIJEVAJU OSTAVKU PREMIJERA I MINISTRA

Albanska opozicija protestovala protiv Edija Rame: Neki demonstranti kamenjem gađali zgradu vlade

Demonstranti, predvođeni liderom opozicione Demokratske partije Lulzimom Bašom, prošetali su se glavnim ulicama Tirane. Okupljeni su uzvikivali "Ramo, odlazi" i nosili su antivladine transparente, kao i zastave Albanije i EU
78 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.05.2018. 14:24h

Hiljade pristalica opozicije u Albaniji održale su danas antivladin protest zahtijevajući ostavku premijera Edija Rame, zbog navodne povezanosti s organizovanim kriminalom.

Demonstranti, predvođeni liderom opozicione Demokratske partije Lulzimom Bašom, prošetali su se glavnim ulicama Tirane. Okupljeni su uzvikivali "Ramo, odlazi" i nosili su antivladine transparente, kao i zastave Albanije i EU.

Neki od njih su gađali kamenicama zgradu vlade i Ministarstva unutrašnjih poslova.

U protestu je učestvovao i desničarski lider Salji Beriša, kao i lideri više drugih desničarskih partija u Albaniji, prenio je ranije Tanjug.

Demokrate optužuju ministra unutrašnjih poslova Fatmira Džafaja da podržava svog brata Agrona u kriminalnim aktivnostima vezanim za prodaju narkotika. Agron se početkom mjeseca predao italijanskim vlastima da odsluži kaznu zbog trgovine drogom iz 2002. godine.

Albanija, članica NATO od 2009, sljedećeg mjeseca očekuje otvaranje pregovora za članstvo u EU.

Galerija